Gözyaşları sel oldu, dualar edildi, semah dönüldü..

Alevi toplumunda önemli bir yer tutan ve 12 gün boyunca birçok faaliyetten uzak durularak, oruç tutulan Muharrem ayının sona ermesi nedeniyle Elazığ Cem Evi’nde “Muharrem ayı birlik cemi” düzenlendi. Gerçekleştirilen birlik cemine Alevi Dedeleri, vatandaşlar ve medya mensupları katıldı. 

MAHİROĞLU: ALLAH 12 İMAMLARIN DERGAHINA YAZILMIŞ OLAN ALLAH LOKMALARINI KABUL EYLESİN

Programda konuşan Alevi Dedesi Mahir Mahiroğlu, “Bugün 13. Gün. Tabi ki oruç tutuldu. Hizmetler yapıldı. Lokmalar verildi, kurbanlar kesildi. Ehli Beyt’in yüzü suyu hürmetine 12 İmamların dergahına yazılmış olan Allah lokmalarını kabul eylesin diyorum. Bugün Matem Orucunu tekrar 1 yılı vesilesiyle tamamlamış olduk. Hz. Hüseyin’in anlamak ve Ehli Beyt’i anlamak özelikle Kur’an da bir çok ayette belirtilmiştir. Tevrat’ta Hz. İbrahim edilerek ayetlerde Cenap-ı Allah İbrahim’den bir masum soy ve pak edilmiş İmam ve Veli gönderecektir. Ayrıca Mübübet velayeti yer yüzüne hakim kılacağını’ demiştir. Ne demiştir, Tevrat; ‘henüz daha Hz. Muhammed, Ali ve Hasan Hüseyin yok. Hz. İbrahim dönemi. Demek ki Ehli Beyt soyu İbrahim’den gelmiştir” ifadelerini kullandı.

YEŞİL: BİZ AYNI AĞACIN DALLARIYIZ

Ardından Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, “İşin doğrusu Alevi’nin özü Kur’an’ın özünde mevcuttur. Yani nedir? İslam tarihidir. Alevilik İslam’ın özünden geliyor. Biz kendimizi böyle kabul ediyoruz, böyle ifade ediyoruz. Niye böyle ifade diyoruz? Çünkü Alevilik; Allah’a bağlılık, hak Muhammed Ali yani Hz. Peygamber S.A.V. efendimizin son peygamber olarak geldiğini, kitabımızın Kur’an olduğunu, mürüvvet kapısının Hz. Ali olduğunu, yani eline, beline, diline, aşına işine sahip olmaktır. Zaten bunu genişlettiğiniz zaman 52 farza kadar çıkar. Onun için Alevi bir insan İslam’dır ve İslam tarihinde de Aleviliğin yeri has ve özdür. Çünkü niye? Biz Ehli Beyt Bendileriyiz. Bunu yalnız Alevi toplumu için söylemiyorum. Sunni toplumda öyledir. Çünkü biz aynı ağacın dallarıyız” şeklinde konuştu.

MAHİROĞLU: DARGIN VE KÜSKÜN OLANLAR BARIŞSINLAR

Konuşmaların ardından küskünlerin barışması, kırgınlıkların sona erdirilmesi nedeniyle Alevi Dedesi Mahir Mahiroğlu, “Yolunuz rızalık yoludur. Onun için öncelikle biz sizi size teslim edecek, sizi özünüzdeki hakka teslim edeceğiz. Özünüzdeki hakla da sizler olacaksınız. Aranızda dargın ve küskün olanlar üzerinde kul hakkı olanınız var ise dile geldin, bize gelsin” dedi.

Ardından semah dönüldü.

Program dua ve lokma ikramı ile sona erdi.

VİDEO:

HABER: SITKI TAŞEL