“Birlik Lokması” Programı

Ehlibeyt Cemevi, düzenlediği “birlik lokması” programı ile aşure ikramında bulundu.

“Birlik Lokması” Programı

Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşure günü nedeniyle, Ehlibeyt Cemevi, “Birlik Lokması” programı düzenleyerek, aşure ikramında bulundu.

Ehlibeyt Cemevi’nde düzenlenen programa CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu ve vatandaşlar katıldı.

EREL: SIRALANMIŞ ACI OLAYLAR KERBALA’YI, KERBELA YAPTI

Ehlibeyt Cem Evi Dernek Başkanı Aziz Erel, “Bu matemi, bu yası sürdürmekten ziyade mühim olan bu vakadan ders çıkarmak, ders almaktır. Bugün dahil günümüz dünyasında o kanlı topraklarda kan akıyor, barut kokuyor, insanlar boğazlanıyor, çocuklar annesiz, babasız kalıyor. Bu nedir? bu bir rastlantı mıdır, yoksa bu bir kader midir? Kısacası Kerbela’da ne acılar yaşandı, yalnızca Hz. Hüseyin’in şehadeti değil, onun içinde sıralanmış acı olaylar Kerbala’yı, Kerbela yaptı” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: ‘ONDAN DAHA MUKADDES DAHA BİR KİMSE YOKTUR’

Dua eden Alevi dedesi Hüseyin Erdoğan, “Adem Aleyhiselam bir gün; Ya Rabbi Muhammed ve Ali Muhammed’in yüzü suyu hürmetine benim günahlarımı affet diye bir niyazda bulundu. Kendisine Mina geldi; ‘Ey Adem sen Muhammed’i ne bilirsin ki sen onun şefaatine istersin’, Adem; Ya Rabbi Cennet’te gezerken arş dağlarının üstünde onun ismini, senin isminde yazılı gördüm, bildim ki ondan daha mukaddes daha bir kimse yoktur. Ve Adem’in günahı bu vesileyle af oldu” şeklinde konuştu.

BELEK: AMA TARİHTE BÖYLE BİR MAKUS OLAY YAŞANMIŞ

İl Müftü Yardımcısı Zahit Belek, “Kerbela faciası kimse, hiçbir Ümmeti Muhammed Efradı Hz. Peygamber’in mirasına, bırakın canlı mirasına; cansız mirasına bile zarar getirmeye çalışmaz. Ama tarihte böyle bir makus olay yaşanmış. Bizim derdimiz o dertten ders çıkarabilmek. Bizim derdimiz o derdin mirasını, o derdi diğer nesillere aktarabilmek ki tekrar tekrar yaşanmasın. İnşallah bu günlerde bu zamanlarda bizim birliğimize, bizim beraberliğimize vesile olsun” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren İl Müftü Yardımcısı Zahit Belek ise, kerbela olayının tekrar yaşanmaması için ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, aşure ikramı yapıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137