Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen projeyle üniversite öğrencileri şehrin tarihi yerlerini bisikletleriyle keşfetme fırsatı buluyor.

KARGINOĞLU: HİÇ DUYULMAMIŞ TARİHİ YERLERİ KEŞFETTİK

Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Danışmanı Yusuf Kargınoğlu, yaptığı açıklamada, proje sayesinde üniversite öğrencileriyle bisikletlerle mesafe farkı olmaksızın tarihle buluştuklarını söyleyerek, “Öğrenciler olarak hiç duyulmamış tarihi yerleri keşfettik. Projemizin amacı Elazığ'daki tarihi evleri turistik yerleri özellikle az bilinen yerleri hem öğrencilerimize tanıtmak hem de sosyal medyada bu tarihi yerlerin duyulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Projeyi 4 aydır uyguluyoruz. Bu sayede tarihi yerlere ilgi artıyor” dedi.

KARGINOĞLU: GENÇLERİMİZİ HAREKETLİ YAŞAMA ÖZENDİRMEK

Kargınoğlu, “Proje çerçevesinde birçok yeri ziyaret ediyoruz. Gezilerimiz sırasında ziyaret ettiğimiz yerleri not alıp bu yerleri bakanlığa sunuyoruz. Bu sayede az ilgi gören bakımsız kalmış yerlerin restorasyon sürecini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Tarihi yerleri bisiklet ile gezmemizin amacı gençlerimizi hareketli yaşama özendirmek. Atalarımızdan bizlere miras kalan yerleri keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Proje hem sportif yaşamı aşılıyor hem tarihi ve turistik yerler keşfediliyor. Projeye gençlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Okulların kapanmasına rağmen öğrencilerin desteği sürüyor” diye kaydetti.

BAŞ: TARİHİ YERLERİ BİSİKLET İLE GİDİP GÖRÜYORUZ ÇOK KEYİFLİ

Projede yer alan öğrencilerden Merve Baş da tarihi yerlere ilgi duyduğu için sürekli bu tür etkinliklere katıldığını söyleyerek, “Daha önce adını duymadığım yerlere bisiklet ile gittiğim için mutlu oldum. Elazığ'ın tarihi yerlerini bisiklet ile gidip görüyoruz. Çok keyifli. Daha önce 30 kilometre yol gideceğimi bana söyleselerdi yapamazdım derdim ama şimdi yapıyorum. Bunun aynı zamanda sağlığıma da büyük katkısı oluyor" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: PROJEYLE HEM SAĞLIKLI YAŞAMA HEM DE TARİHE DİKKAT ÇEKTİK

Volkan Can Çiftçi ise kulüp sayesinde üniversite okuduğu şehrin birçok yerini gezdiğini söyleyerek, “Projeyle hem sağlıklı yaşama hem de tarihe dikkat çektik. Turlar ile gezdiğimiz yerlerin tarihlerini öğreniyoruz. Bunları öğrenerek çevremizdekilere anlatıyoruz. Bizler tarihine sahip çıkan gençleriz" ifadelerini kullandı.