Türkiye Biyologlar Derneği Elâzığ Şube Başkanı Ahmet Türker ve yönetim kurulu üyeleri Uğur Demir, İlter Tuna Kaymaz ve Mustafa Aksu medya grubumuzu ziyaret etti.

“ÇEVRE VARSA BİYOLOGSUZ OLMAZ”

Türkiye Biyologlar Derneği Elâzığ Şube Başkanı Ahmet Türker yaptığı açıklamada biyologların önemine değinerek, “Biyologlar olmazsa olmaz. Eğer insan hayatı, canlı yaşamı devam edecekse ki edecektir bu canlı yaşamının olmazsa olması inceleyeni, araştıranı biyologlardır. Bizimiçin 2şey önemli önce bozulan çevre sağlığı ve insanların mutlak ihtiyacı olan gıda ve beslenme ihtiyacı. Bugün dünyada olduğu gibi Türkiye’mizde de kentleşme ve sağlıksız sanayileşme sonucunda bir çevre kirliliği yaşanmaktadır. Bu çevre kirliliğinin yanında diğer ikinci bir sorunu ise beslenme ve gıdalardır. Sağlıksız sanayileşme sonunda haberlerde de duyuyoruz, sanayi atıklarının gizli gizli kaçak olarak, kanunsuz olarak çevreye etrafa atılması. Bizden sonraki gelecek nesiller için bırakacağımız en büyük eser, en büyük miras sağlıklı bir çevre olacaktır. Bu ülkede ve dünyamızda bizden sonra gelecek nesiller için en iyi miras yaşanabilir bir çevredir. Biz biyologlar olarak çevre varsa biyologsuz olmaz.”  

Biyologların en önemli sorunu istihdamdır diyen Başkan Türker, Biyologların özlük haklarına kavuşması noktasında AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür etti.

“YETERİNCE İSTİHDAM YAPILMIYOR”

Başkan Türker, “Biyologların en önemli sorunlarından bir tanesi istihdam sorunudur. Yeterince istihdam yapılmıyor. Batı’da, Avrupa’da, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde henüz biyolog tam anlamıyla tanınmış değil. 2017’nin Ocak ayına kadar henüz Türkiye’de kamu kurumlarında biyologların görev tanımı yapılmamıştı. Sağ olsun arkadaşlarımızın çalışması sonucu Milletvekili Sayın Metin Bulut’un destekleri sonucunda bir kapı açıldı. Biyologların özlük haklarıyla ilgili bize büyük bir kapı açıldı. Bu kapıda şudur. Biyologların görev ve meslek tanımları yapıldı. Bu konuda Milletvekilimiz Metin Bulut Beye milletvekilleri adına, bugünün anısına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZ ADINA GURUR DUYDUK”

Medya grubumuzdan da övgü ile bahseden Türker, derneğin çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, “Televizyonunuz Kanal Fırat’ın Türkiye’de en çok izlenen televizyonlardan ilk 10’a girmesinden dolayı şehrimiz adına gurur duyduk. Sizlere de teşekkür ediyoruz. Derneğimizi 2008 yılında kurduk. 68 tane üyeyle devam ediyoruz. Yaklaşık 4 bin 500 tane orman fidan sedir ağacı diktik. Şehrimizdeki STK platform çalışmalarına eksiksiz katılıyoruz. Çevreyi olumsuz etkileyen kurum ve kuruluşları ve yahut buna benzer yerleri gözetliyor, denetliyoruz. Gündeme getiriyoruz. Biz bu ülke için, bu güzelliği için, gelecek için şehrimizin daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için biyologlar olarak bütün gücümüzü, enerjimizi kullanacağız” dedi.