“Biz Anadolu’yuz projesi, 81 ilde devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında iller arası öğrenci gezileri devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonluğunda Tekirdağ’dan 44 öğrenci, ‘Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında Elazığ’a geldi.

DÖNER: GENÇLERİN KAYNAŞMASI AÇISINDAN ÇOK OLUMLU OLMUŞTUR

Orta öğretim 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinden oluşan kafilenin 3 gün boyunca Elazığ’da da misafir edileceğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, “Bu projedeki amacımız, ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini dışardan gelen öğrencilerimize ve gençlerimize tanıtmak, gençlerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaktır. İlimizin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrencilerimiz aynı zamanda program dahilinde şehit aileleri, yaşlı ve esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Çok güzel birliktelikler yaşandı. Umuyorum ki bu geziler hem illerin tanıtılması açısından hem de gençlerin kaynaşması açısından çok olumlu olmuştur” dedi. 

ÖZTÜRK: TARİHİ SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Öğrencileri Elâzığ’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Biz Anadolu’yuz Projesi Elazığ İl Koordinatörü ve Gençlik Merkezi Müdürü Hüsnü Öztürk, “Bakanlığımızın düzenlediği projenin amacı, değişik illerde bulunan gençlerin arasındaki muhabbet, dostluk, kardeşlik bağını tesis etmek güçlendirmek ve gençlerimizin ülkemizin her tarafını tanımasını sağlamak. Bu sayede de ülkesine, milletine ve vatanına karşı olan hislerini duygularını güçlendirmek.  Bu kapsamda Elazığ ilimize daha önce Rize ve Gümüşhane illerinden gençlerimizi ağırlamıştık. Şu anda ilimizde Tekirdağ’dan gelen misafirleri ağırlıyoruz.3 gün boyunca ilimizde misafir edeceğimiz gençlerimize ilimizin Tarihi Sosyal ve Kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. İlk olarak Baskil ilçemizdeki Fethi Sekin Şehitliğini ziyaret ederek başladık Baskil ilçemizi gezdikten sonra Palu ilçemizdeki Palu Kalesini, Çemşit Bey Külliyesini, Palu köprüsünü ve Palu Konağını ziyaret ettik. Gençlerimize ilimizin değerlerini tanıtmanın yanında gençlerimizle Huzur Evi, Şehit ve Gaziler Derneği ziyaretleri gibi programlarla sosyal sorumluluk ve iyilik projeleri de gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.