“Yavrularımıza sahip çıkalım” sloganıyla yola çıkan İstanbul Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları üyeleri, köylerde tespit ettikleri 523 öğrenciye mont, bot, atkı ve bere dağıttılar.

Sivrice İlçesine giden dernek üyeleri, toplanılan kışlık kıyafetleri, öğrencilere teslim ettiler.

“BİZLER SİZİ HER ZAMAN DÜŞÜNÜYORUZ”

Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hakan Aktaş, İstanbul’dan Elazığ’a kışlık kıyafete ihtiyacı olan öğrenciler için yola çıktıklarını söyleyerek “Bu gün siz kıymetli gençlerin arasında bulunmaktan ayrı bir keyif alıyorum.  İstanbul Elazığ Kültür Dayanışma Derneği olarak yardıma ihtiyacı olan olmayan tüm kardeşlerimize bu ihtiyaçlarını gidermek adına 523 kardeşimize bot, mont, atkı bere giyeceklerini temin etmek için yola çıktık. Çok kısa zaman zarfında gerek hemşerilerimizden gerek Türkiye’nin muhtelif şehirlerinden bu yardımları topladık. İnsanın gönlü aklı yüreği sürekli şehrinde olduğu zaman bunu tüm samimiyetim ile diyorum mesafeler çok kısa bir hal alıyor. Bizler sizi gerçekten aramızda yüzlerce kilometre olsa da her zaman düşünüyoruz. Bunu özelik ile belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Okullara yardım eden Dernek üyeleri, daha sonra Sivrice belediye Başkanı Ebubekir Irmak’ı ziyaret etti.

“ELAZIĞLILAR ARASINDA SEVGİ KÖPRÜSÜ KURMAK”

Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hakan Aktaş, Sivrice köylerinde malzemeleri dağıttıklarını belirterek, en önemli hedeflerinin İstanbul ve Elazığ arasında sevgi köprüsünü kurmak olduğunu söyleyerek “ Bu gün bu dağıtımda çalışmada üzerimizde önemli katkıları bulunan kıymetli belediye başkanımız Ebubekir beyin yanındayız. Kendilerine katkılarından dolayı gerek lojistik gerek misafir perverlik her anlamda katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye söyledi.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da, dernek üyelerinin, sürekli yanlarında olduklarını ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

“Gittiğimiz yerdeki inşaların mutluluğu ve misafirperverliği bizi çok mutlu ediyor” ifadelerini kullanan Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkan Yardımcısı Timur Obuz, projeyi düzenleyen gençleri tebrik etti.