17-22 Aralık Tarihleri Arasında Erzurum’da yapılacak olan Büyük Erkekler Ve Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasına iddialı hazırlanan ilimiz Boksörleri, Altın Madalyayla dönmeyi hedefliyorlar.

Elazığ’ın en başarılı olduğu spor dallarından biri olan Boks sporuna her geçen gün ilgi artarken, çalışmalarını Yakup Kılıç spor salonunda sürdüren boksörlerimiz de yeni bir şampiyonaya iddialı hazırlanıyorlar.

17-22 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak olan Büyük erkekler ve büyük bayanlar Türkiye şampiyonasına hazırlanan boksörlerimiz, şampiyonadan altın madalyayla dönmeyi hedefliyorlar

DÖNDÜ: ŞAMPİYONADA MADALYA SÖZÜ VERİYORUZ

İlimiz Boks antrenörü Cemil Döndü, “Erzurum’da yapılacak olan şampiyonada madalya sözü veriyoruz” dedi ve çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Biz 17-22 Aralık 2019 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak olan Büyük Erkekler Ve büyük Kadınlar TÜRKİYE Box şampiyonası için orda olacağız bu şampiyona öncesi biz 2.5 aydır şampiyona hazırlıklarımız başladı sabahları 8-9 antrenmanları akşamları 5-7 antrenmanları yapıyoruz çift antrenman yapıyoruz. Allah nasip ederse bu şampiyonaya iki sporcumuz Almanya’dan gelecek onlarda buraya gelecek ve buradan beraber gideceğiz inşallah bu şampiyona öncesinde biz Elazığ’a madalya sözü veriyoruz 2020 kadınlar Türkiye Şampiyonası Federasyon kararıyla 2019 olarak yapıyor bunun sebebi ise 2020 yılı olimpiyat yılı bunu için iki tane kalifilisyon maçları var ülkemizin bu maçlara hazır girilebilmesi için sporcularımız önceden Türkiye Şampiyonasın da tespit edilip artık 2020 yılında kalifilayson maçlarına ülkemizi temsil etmek için bu sporcularımız isimleri belirlenecek” ifadelerini kaydetti.

GEZİCİ: 4 BAYAN VE 3 ERKEK BOKSÖRLE KATILACAKLARINI

57 kilo boksörü Gülistan Gezici de şampiyonaya 4 bayan ve 3 erkek boksörle katılacaklarını belirterek “Çalışmalarımız çift antrenman olarak devam ediyor Nasipse Türkiye şampiyonasından altınla dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Elazığ Boks kafilesinin Erzurum’daki konaklama bedelini üstlenen İstanbul Elazığlılar dayanışma derneği başkanı Mehmet Demirbağ ve yönetim kurulu üyeleri Yavuz Menderes Erdoğan ve Bekir Savuran da “Elazığ’ın en başarılı spor dalı olan Boks’a gerekli desteğin verilmesi gerekiyor. Bu sporu yapan kardeşlerimiz Elazığ’a hep madalya ile geldiler sporcularımız önce Elazığ’ı sonra inşallah ülkemizi Temsil edecekler biz buradan hepsine başarılar diliyoruz” dedi.