“Bordo Beyaz Bayrak” Uygulaması Yem Sektöründe

Bordo Beyaz Bayrak uygulaması, yem üretim sektöründe de uygulanacak.

“Bordo Beyaz Bayrak” Uygulaması Yem Sektöründe

Elazığ’ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün başlattığı Türkiye’de bir ilk olan, Bordo Beyaz Bayrak uygulaması, gıda ve üretim yeri işletmeleri,  otel ve lokanta sektöründen sonra, yem üretim sektöründe de uygulanacak.

Bu amaçla sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya, ilimizde karma yem üretimi yapan en kapasiteli yem işletmelerinden Banvit,  İsaş yem fabrikası, Elazığ Yem Fabrikası,  Tarım kredi kooperatifi yem fabrikası ve  Umut Yumurtacılık işletme yöneticileri katıldı.

 İl Müdürü Turan Karahan toplantıda; başarılı olan uygulamanın diğer sektörlerde de yapılacağını belirtti.

“Yem fabrikaları sadece Elazığ’a değil bölgenin tamamına hayvancılığa yönelik yem tedariği sağlayan fabrikalarımızdır”

Bordo Beyaz Bayrak projesinin yem fabrikalarında uygulanmaya başlayacağını ifade eden Karahan, yem fabrikalarının kalitelerinin daha da artacağını kaydederek, “ Hayvancılık gerçekten ciddi bir kapasiteye sahip ve daha da geliştirilmesi gereken bir sektör. Dolayısıyla hayvancılıktaki gelişimin en büyük nedeni ve varsa engeli hayvancılıktaki yemden kaynaklanıyor. Dolayısıyla kaba yem ve kesif yemle alakalı biz ilimizde kaliteyi ve miktarı yükselttiğimiz zaman beraberinde hayvancılığı da geliştirmiş olacağız. İlimizde yem fabrikası olarak faaliyet gösteren şu anda aktif 9 tane yem fabrikamız var. Ve bu yem fabrikalarını sadece Elazığ ilimize değil bölgenin tamamına hayvancılığa yönelik yem tedariği sağlayan fabrikalarımız. Biz bunu biliyoruz. Dolayısıyla bu kadar güzel hizmet sunan fabrikalarımızın kalitelerini bordo beyaz uygulaması çerçevesinde daha da arttırmalarını üretici memnuniyetini biraz daha yükseltmeleri ve tabi ki bunun paralelinde kendi kazançlarını biraz arttırmalarına yönelik bir uygulamadır” dedi.

Toplantı; Şube Müdürü Cemal Çetinkaya’nın konuşmasından sonra Bordo Beyaz kriterlerinin, Veteriner Hekim Ruhi Gül ve Ziraat Mühendisi Mehmet Fahri Okuyucu tarafından yem sektörü temsilcilerine anlatılması ile son buldu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137