Kanal Fırat Ekranlarında yayınlanan Hüseyin Keskin’in hazırlayıp sunduğu Esnafın Sesi programının bu haftaki konukları seyahat ajentaları oldu.

Seyahat acentaları Elazığ’ın en büyük sıkıntısının turist rehberi eksikliği olduğunu dile getirdi.

“DOĞUDA GEZİP DE GÖRÜLECEK İLLERİN EN BAŞINDA GELİR ELAZIĞ”

Esnaflardan bir, “Elazığ çok güzel bir turizm cenneti. İlk önce Harput’tan başlayabiliriz bu işe. Küçük bir adadır Elazığ. Yaklaşık 3 tarafı sularla çevrili. Sivrice’si, Keban’ı, Hazar’ı ile beraber çok güzel bir doğaya sahip bir şehirdir. Çok büyük bir donedir Elazığ. Hakikatten turizm açısından doğuda gezip de görülecek illerin en başında gelir Elazığ”diye kaydetti.

“BU BÖLGELERİ ÇOK İYİ TANITMAMIZ GEREKİYOR”

Turizmin en önemli ayağı tanıtım diyen acente sahipleri esnafla işbirliği olmalı” diyen esnaflardan biri, “Turizmde şunu çok iyi ön görmemiz gerekiyor; tanıtım, tanıtım, tanıtım… Bu bölgeleri çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Bu bölgelere gelen fırsatlar var. Mesela artık Elazığ bir turizm destinasyonu. Büyük firmalar Elazığ’a tur düzenliyor. Bu turlarda insanlara iyi anlatmamız gerekiyor, esnafımızın hazır olması gerekiyor. Esnafımız hazır olmalı derken, Harput’a gelen bir tur kafilesi iyi bir şekilde karşılanmalı.  Nasıl iyi bir şekilde karşılanmalı; bu Karadeniz’de veya Mardin’de bu ünlü olan yörelerin turları ile esnafların birbirleri ile bağdaştığını görüyoruz. Biz bu bağdaşımı da Elazığ’da yapmamız gerekiyor. Turistiği güzel karşılamamız gerekiyor. Fiyatları da uygun bir fiyat çerçevesi adı altında karşılamamız gerekiyor. Mesela tur, rehber, turla ilgili operasyon sorumlusu gibi turu getiren kişilerin buralarda free yemeklerini karşılamak gerekiyor, bunlara hazır olmamız gerekiyor”dedi..

Esnaf, En büyük eksikliğimiz rehber eksikliği ifadelerini kullandı.

VİDEO: