Bu Folklor Ekibi Hayata Bağlıyor

Elazığ'da Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan hastalardan oluşan folklor grubu, bir çok etkinlikte sergiledikleri yöresel oyunlarla dikkat çekerken, kendileri de sosyalleşerek hayata bağlanıyor.

Bu Folklor Ekibi Hayata Bağlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hazar Baba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşamlarını devam ettiren hastaların yer aldığı folklor ekibi kuruldu.

Kurulan ekipte yer alan hastalar, şehir dışında ve kentteki bazı etkinliklerde yer alarak sosyalleşip hayata bağlanıyor.

Kurulan ekip Çayda Çıra başta olmak üzere yöresel bir çok halk oyununu davul zurna eşliğinde oynuyor.

"Biz hastalarımıza sadece bakım değil rehabilitasyona yönelik çeşitli çalışmalar yapmaktayız"

Ruhsal engelli hastalara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Merkezin Müdür Yardımcısı Şerif Burcak, “Burada 144 kapasiteli bir kuruluşuz Türkiye’nin her tarafında hastalarımız var. Burası sadece yöresel bir bakım merkezi değil. Merkez olarak biz hastalarımıza sadece bakım değil rehabilitasyona yönelik çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bunların içerisinde halay, müzik eğitimi ve doğa yürüyüşü gibi çalışmalarımız var. Bunlar daha çok hastaları rehabilite eden etkinlikler. Ruhsal hastalara yönelik ideal bir yerdeyiz. Suyun kenarındayız. 30 dönümlük bir alan üzerindeyiz. Doğası şehrin stresinden ve yoğunluktan uzak olması hastalar üzerinde olumlu etkiler oluşturuyor" dedi. 

"Burada aile ortamı ev ortamı oluşturmaya çalışıyoruz"

Rehabilitasyona yönelik folklor ve müzik etkinliklerinin hastalar üzerinde olumlu etkiler oluşturduğuna dikkat çeken Burcak," Bu tür etkinlikler hastalarımıza iyi geliyor. Burada aile ortamı ev ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Buraya gelen hastalar tıbbi anlamda tedavisi mümkün olmayan hastalık türü sayılıyor. Çok az da olsa sosyal hayatta yaşamını devam ettirecek türde olup da giden oluyor” diye bilgi verdi. 

"Çağrıldığımız yerlere misafir olarak gidiyoruz"

Burada folklor grubu kurduklarını dile getiren Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan Özmen, “Folklor gurubumuzla il dışı ve il içinde etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Folklor gurubunu oluştururken çok fazla zorlanmadık. Doğum günü etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinliklerde müzik gösterilerimiz oluyor. Daha çok katılıma hevesli olanlar kendilerini belli ediyorlar. Sahneye çıkıp oyun oynuyorlar ve halay çekiyorlar. Biz bunlara folklor de oynar mısınız diyoruz. Tabi ki zoraki bir şey yok kendi rızalarıyla folklor oynamak istediklerini söylüyorlar. Biz de böyle bir çalışma yaptık gurubumuzu kurduk. Halayı doğum günlerinde yaptık, Erzincan’da film gösterisine gittik, üniversitelerde olsun çağrıldığımız yerlere misafir olarak gidiyoruz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 16:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137