İtalya’daki Pisa Kulesi’nden daha eğri olan minaresiyle bilinen Harput’taki tarihi Ulu Cami’nin içerisindeki görüntü yıllardır onarılamadı.

Daha önceki yıllarda yapılan tadilat sırasında olduğu iddia edilen ve Harput’a gelip Camiyi ziyaret eden turistlerin büyük tepkisini çeken tarihi taş duvarlardaki beyaz boyalar temizlenmeyi bekliyor.

 

TARİHİ TAŞ DUVARLAR BEYAZA BOYANDI

En büyük tarihi eserlerimizden biri olan eğri minaresiyle bilenen Harput’taki Ulu Cami’de geçmişte yapılan bir hata gündem de kalmaya devam ediyor. Uzun yıllar önce Ulu Cami’nin içerisi restore edilmiş ve o günlerde tavan boyası yapılırken, boya taşırılmış ve tarihi taş duvarlar ciddi zarar görmüştü.

TURİSTLER DURUMA TEPKİ GÖSTERİYOR

Harput Ulu Cami’ye gelen turistler ise bu tahribatın yeni olduğunu düşünerek duruma tepki gösteriyorlar. Ancak alınan bilgiye göre Cami’nin o bölümünün temizlenmesi için başvuru yapılmış bu kez de yoğun bir şekilde bürokrasi işlemlerine takılmış…

Koruma altında olan camideki bu beyaz boyalar Vakıflar Kanunu nedeniyle temizlenemiyor. Bölge halkı ve ziyarete gelen turistler ise camideki bu beyaz boyaların biran önce temizlenmesini bekliyor.