Bu Hastalık Herkeste Görülüyor Belirtilerine Dikkat Edin

Genellikle kol ve bileklerde yaşanan ancak vücudumuzun her yerinde meydana gelebilecek olan sinir sıkışması nedir? Sinir sıkışmasının bu belirtilerine dikkat etmenizde fayda var.

Bu Hastalık Herkeste Görülüyor Belirtilerine Dikkat Edin

Sinir sıkışması, kas, kemik ve tendonların hasara uğraması sonucu meydana gelir. Eğer amanında tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunları oluşturabilir. Sinir sıkışması vücut hareketlerini kısıtlayarak şiddetli ağrılara neden olur. Peki sinir sıkışmasının belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Sinir sıkışmasının en büyük belirtilerinden biri bir kaza ya da çarpma sonucu bir darbe almanızdır. Eğer bir yere çarptıysanız ve çarptığınız yerinizi rahatça hareket ettiremiyorsanız uzmana görünmenizde fayda olacaktır.

SİNİR SIKIŞMASININ NEDENLERİ

-Oturma, hareket ve yatma pozisyonlarındaki ani hareketlerde oluşan problemler. Fıtık. Aşırı kiloluluk ya da şiddetli eklem ağrılarına neden olan romatizma.

- Sinir sıkışması omuriliğin hasara uğraması sonucu da meydana gelir. Ayrıca ruh hastalıklarının artması ve bazı kişilerde genetik yatkınlıktan ötürü sinir sıkışması yaşanabilir.

SİNİR SIKIŞMASININ BELİRTİLERİ:

- Vücudun herhangi bir bölgesinde yaşanabildiğinden olduğu bölgede uyuşma ve his kaybının yaşanması

- Ayrıca o bölgede ağır ve yanmanın yaygınlaşması

- Kas güçsüzlüğüne bağlı hareket eksikliği

- Sıkışmanın öldüğü bölgedeki derinin ve kemiği yumuşaması

- Vücut ısısının hızla yükselip ve azalması

- Hava değişiminden çabuk etkilenme

- Merdiven çıkarken ya da ağır yük esnasında çabuk yorulma ve vücudun her yerinde şiddetli ağrılar yaşanması sinir sıkışması belirtileri arasındadır

SİNİR SIKIŞMASININ TEDAVİSİ

Genellikle bu hastalığın tedavisinde ilaç ve ortopedik destek sağlanır. Ameliyat olma ihtimali çok düşük olan hastalara yatıştırıcı ilaçlar verilir. Fizik tedavi bu hastalıktaki en ideal yöntemdir. Bu yöntem genellikle ileri yaşlardaki kişilere verilir. Ayrıca doğru duruş, bol bol dinlenme, sıcak havlu ya da sıcak su uygulaması ile beraber masaj gibi uygulamalarla ağrı ve şiddeti azaltabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137