Bu Mevsimde Yerli Çilek Olur Mu? Demeyin

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında tazesini bolca bulmak ve yemek mümkün… Peki size o mevsimde yetişen yerli çileği bu ayda bulmanız mümkün mü desek cevabınız hayır olurdu. İşte Elazığlı Duran Deveci yerli çilekleri ile vatandaşın gönlünü fethediyor.

Bu Mevsimde Yerli Çilek Olur Mu? Demeyin

Kanı temizlemesi, sakinleştirici etkiye sahip olması ve stresi azaltması gibi daha sayamadığımız birçok faydası ile bilinen yerli çileği Mart ve Nisan aylarında bolca bulmak mümkün…

Peki, size o mevsimde yetişen yerli çileği bu ayda bulmanız da mümkün desek…

Elazığlı Duran Deveci yetiştirdiği yerli çilekleri ile vatandaşın yoğun ilgisini görüyor.

DEVECİ: ELAZIĞ’IN ÇİLEĞİ

Duran Deveci, “Elazığ’a yerli çileği bu zamana kadar, 11 Kasım’a kadar Elazığ’da gündeme getiren benim. Başlangıçta, festivalimiz olsun, yerli çilek olsun reçellik, yemeklik, kafeler için çileği bu zamana kadar tek ben getiriyorum. Hep yerli çilek satarım. Elazığ’ın halkı hep beni tanıyor. Çileği ben brinci kalite getiriyorum. Çürük falan getirmem. Yerli çileğimiz. Üzümümüz yerli. Mayıs ayında başlayıp 15 Kasım’a kadar çileğimiz devam etmektedir. Şu an talepler çok yüksek. Şu an özellikle reçellik gidiyor. Bir Haziran ayında reçellik çilek başlıyor bir de güz çileğimiz var. Şu an reçellik çok gündemde olan. Tadı yerli, lezzetli. Elazığ’ın doğal çilekleri. Dışarıdan gelmiyor. Silifke çileği değil. Elazığ’ın yerli çileği” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137