İlk durak Şehidimiz Er Mehmet Ağgedik’in ailesiydi.

Şehidimizin annesi Fatma Ağgedik ve babası Bekir Ağgedik’le bir araya gelen öğrenciler sohbet etti hal hatır sordu.

Bu anlamlı buluşmada duygu dolu anlarda yaşandı.

AĞGEDİK: BU VATAN İÇİN DE HERKES ŞEHİT OLMAYA HAZIR

Şehidimizin babası Bekir Ağgedik, “Annelerin, tüm şehit annelerinin bu günü kutlu olsun. Tüm şehit ailelerine Allah sabırlar versin. Çünkü çok zor bir iş. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Ne tarifi var ne bir şey. İçimiz yanıyor. Vatan bizim ama. Başka Türkiye’miz yok, başka bayrağımız yok. Bu vatan için de herkes şehit olmaya hazır. Allah’ıma şükrediyorum ki ben şehit babasıyım. Herkes toplanmış gelmiş, Allah herkesten razı olsun. Bizleri yalnız bırakmadıkları için” ifadelerini kullandı.

EĞİT: 82 MİLYONUN ANNELERİYLE BUGÜN BERABER OLACAĞIZ

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit ise, “2014’den beri bir çok etkinlik yaptık ama sanırım en anlamlı etkinliğimiz bugün burada icra edeceğimiz etkinlik. ‘Allah yolunda ölenlere ölü demeyin bilakis onlar diridirler. Ama sizler farkında değilsiniz’ diyor. İçinde bulunduğumuz atmosferde hem Ramazan’da hem de Yüce yaratanımızın böylesine onurlandırdığı bu mertebede bu anneler gününü 82 Milyonun anneleriyle kutlamak istedik. Belki bizler uzakta bugün annelerimizin elini öpemeyeceğiz, belki annelerimizle beraber olamayacağız ama 82 Milyonun anneleriyle bugün beraber olacağız. Bu anneler gününü şehit annelerimize ad ettik. Onların elini öptük, onların hayır dualarını almak istedik. Şüphesiz ki onlar birçok anlamda şanslı insanlar. Hem bu kadar büyük bir mertebeye sahip oldukları için biz de çok şanslıyız böylesine değerli annelerimiz olduğu için” şeklinde konuştu.

İkinci durak Şehidimiz Uzman Çavuş Zülfi Karabulut’un evi oldu.

Şehidimizin Eşi Leyla Karabulut ve annesi ile bir araya gelen öğrenciler anneler gününü kutladı.

KARABULUT: GELECEĞİMİZ ONLARA AİT

Şehidimizin Eşi Leyla Karabulut, “Çok memnun oldum, gurur duydum. Pırıl pırıl gençleri görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sınıyorum. Başta Başkanım Veysel Bey’e sonra diğer kardeşimize ona da çok teşekkürlerimi sunuyorum. Pırıl prııl gençler. Şehidine, milletine, devletine, ülkesine sahip olan gençleri yetiştiriyorlar. Bu şekilde bizim de gözümüz arkada kalmıyor. Ben görünce çok mutlu oluyorum, huzurlu oluyorum, kendimi güvende hissediyorum. Çünkü geleceğimiz onlara ait, geleceğimizi onlara emanet ediyoruz” dedi.

DOĞAN: AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN ANNELERİNİN DE ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Veysel Doğan da, “Anadolu Gençlik Federasyonumuzla beraber bu kadar gençlerimizle, üniversite gençlerimizle beraber bir etkinlik yapalım dedik. Sağ olsun Erhan Başkanımla beraber bu çalışmaya el birliğiyle bu kadar gençlerimizle birlikte anneler günü münasebetiyle ilk başta şeditlerimizin, aziz şehitlerimizin annelerinin anneler gününü kutlamak için bir araya geldik. Çok onurluyuz, gururluyuz. Bu etkinliklerimizin devam edeceğini, bu faaliyetlerin devam edeceğini Erhan Başkanıma, Belediye Başkanımıza, Alay Komutanımıza, iş adamlarımıza, bize destekte bulunan Orhan Bahadır Beyefendiye, Yakup Çelik Beyefendiye bu katkılarından dolayı çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal medyamıza da çok teşekkür ediyoruz. Bu konularda, bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmadıkları için buradaki bütün gelen genç arkadaşlarımızın annelerinin anneler gününü kutluyorum öncelikle. Ellerinden öpüyorum. Aziz şehidimizin eşinin, aziz şehitlerimizin annelerinin de anneler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Ziyaretlerin ardından öğrencilerde günün önemine değindi.

HABER: SITKI TAŞEL