Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü aralarında Elazığ’ında bulunduğu 5 il için sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu.

Bölge Müdürü Taner Erdoğan, sıcaklıklar 6 ila 8 derece artacağını söyleyerek vatandaşları uyardı.

Erdoğan, “Yaptığımız son değerlendirmelere göre bölgemizde hava açık az bulutlu geçecek. Temmuz ayında olduğu gibi Ağustos’un ilk haftasında da açık az bulutlu hava bekliyoruz. Sıcaklıkların özellikle mevsim normallerinin üzerinde, 6 ila 8 derece bekliyoruz. Mevsim normallerinin 34 derece olduğunu düşünürseniz. Bu 40 derece ve üzerine tekabül ediyor. Önemli bir rüzgar hadisemiz yok. Yağış beklentimiz yok. Maalesef yağışlı ve serin bir hava müjdesi veremeyeceğiz. Özellikle çocukların, yaşlıların, kronik hastalıkları olanların 10:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını ve ya en azından güneş ışınlarına direk maruz kalmamalarını öneriyoruz” dedi.

Erdoğan, Çarşamba gününe dikkat çekerek, “Uzun yılların rekor sıcaklığı kırılabilir” dedi.

Erdoğan, “Yaptığımız son tahminlere bakarsak, 1 hafta boyunca maksimum sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde olmasını bekliyoruz. Özellikle Çarşamba gününe dikkat etsinler. Uzun yıllardır Elazığ’da ölçtüğümü en yüksek sıcaklık 42.2 derece bu rekoru kırma ihtimalimiz bulunuyor. Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık bekliyoruz. Bu sıcaklıklar 40 ve 42 derece üzerindeki sıcaklıklar. Bunlar çok yüksek sıcaklık değerleri. Vatandaşa, gerekmiyorsa 10:00 ve 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını öneriyoruz.