Bazı yayın organlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gerçekleştirdiği görüşmede tehlikeli görülen yerlerde karşılıklı aday çekilmesi ilgili karar alındığı haberleri yer aldı.  

Bazı yayın organlarının iddiasına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmede tehlikede ve sınırda olan ittifak kapsamında olmayan illerde de karşılıkla aday çekilerek ittifaka dahil olması gündeme geldiği ifade edildi.

Gündeme düşen iddialara göre; “Cumhur İttifakı’nın dışında olan Iğdır, Kars, Yozgat ve Elazığ’da AK Parti’nin adaylarını çekecek ve MHP adaylarına destek verecek. Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde de MHP adaylarını geri çekerek AK Parti adaylarına destek verecek. Afyon, Kütahya, Bilecik, Karaman ve Isparta’nın da Cumhur İttifakı’nın kapsamına alınması için görüşmeler devam ediyor”

Basına düşen ve hızla yayılan bu iddialara AK Parti cephesinden yanıt gecikmedi. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Metin Bulut, iddiaların asılsız olduğunu, yerel seçimlerde Elazığ’da her iki partinin kendi adayını çıkaracağını kaydetti.

Bulut, Cumhur ittifakına zarar vermeden her iki partinin de seçim çalışmalarını yürüttüğünü ve seçimlerde de her partinin kendi adayıyla seçime gideceğini, bazı yayın organlarında yer alan iddiaların tamamen asılsın olduğunu ifade etti.