Elazığ Türk Ocağı Başkanı Dr. Birol Bulut, 19 Eylül Gaziler Gününü yayımladığı mesaj ile kutladı.

Bulut mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milletinin varoluş mücadelelerindeki en güzel fedakârlık örnekleridir"

"Gazilerimiz; kadim Türk tarihinin yaşayan kahramanları, bağımsızlık aşkımızın, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının yaşayan kahramanlarıdır. Türk milletinin yeryüzünde sergilediği varoluş mücadelelerindeki en güzel fedakârlık örnekleridir. Uçsuz bucaksız bozkırlardan, Çanakkale ufuklarında, İstiklal Harbi denilen namus müdafaasında, Kıbrıs Harbinde, Kore Savaşında Türk’ün yardımseverliğinin en canlı, en gerçek örnekleridir. Yüce dinimiz İslam’da şehadet mertebesinden sonra anılan bu şerefli mertebeyi milletimizin evlatları bağımsızlık ve inançları uğruna verdikleri mücadeleler sonucu hak etmiştir.

"Evlatlarımız masallarla değil gazi atalarının anlattıkları gerçeklerle büyümüştür"

Aziz Türk Milleti gazilerimizin varlığı içeride ve dışarıda Türk vatanına göz diken düşmanlara Türk’ün cesaretinin ve kahramanlığının göstergesi olarak hep bir korku salacaktır. Unutmayalım ki Malazgirt’ten günümüze milletimizin evlatları masallarla değil gazi atalarının anlattıkları gerçeklerle büyümüş ve vazife günü geldiğinde tereddütsüz ileri atılmıştır.

"Şerefli gazilerimizin günü kutlu olsun"

Türk Ocakları olarak bizlere milli şuur ve var olma bilincini aşılayan, üzerinde yaşadığımız toprak parçasını şehitlerimizle birlikte kanlarıyla sulayarak vatan haline getiren şerefli gazilerimizin gününü kutluyoruz. Kendilerine şükran ve saygılarımızı sunuyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vefat etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor yaşayan gazilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."