AK Parti Elazığ Milletvekili ve 27. Dönem Elazığ Birinci Sıra Milletvekili Adayı Metin Bulut, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal Fırat canlı yayınında “Son Baskı” programında Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandıran Milletvekili Metin Bulut, AK Parti’nin Elazığ Listesi, Seçim Çalışmları, Bugüne kadar Elazığ’da yapılan çalışmalar, Stadyumdaki son durum ve koalisyon süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

LİSTEDE BİRİNCİ SIRADA YER ALMASI

Listede birinci sırada olmasıyla ilgili konuşan Milletvekili Metin Bulut, “Böyle bir görevin tevdi edilmesi, liste başı siyasette olmak önemli. Bir misyon, bir anlamda sorumluluk yüklenmesi anlamına geliyor. Herhalde altından kalkabileceğimize kanaat gösterdiler. Bundan dolayı böyle bir görev tevdi edildi. Ben Elazığ halkına da çok teşekkür ediyorum. Tabi her ne kadar yaşımız genç sayılabilecek bir yaşta olsa dahil her ne kadar 3 yılık bir Milletvekili olsak dahil siyasi tecrübe açısından belki 30 yıllık, 40 yıllık bir siyasi deneyime sahibiz. Çünkü çok şey yaşadık kısa vaade de. 24. Dönem de özellikle Milletvekili adayıydım. Bugün ki Milletvekili arkadaşlarımdan 2 tanesi o gün listedeydi. Onlarla çalıştım. O zaman ben beşinci sıradaydım. Zülfü Bey 1. Sıradaydı. O gün sahadaydık. Ondan sonra hep sahada olduk. Daha sonra 25. Dönem Milletvekilliği içinde 2. Sıradaydım, 26. Dönemde de 2. Sıradaydım. Hep sahadaydık. Bu arada referandum, halk oylaması, bunlarla alakalı hep sahadaydık. 27. Dönem nasip oldu. 27. Dönemde de hep sahadayız. Yani bu bize müthiş bir saha tecrübesi verdi hakikatten. Ben sahayı bildiğim kanaatindeyim. Sahanın reflekslerini bildiğim kanaatindeyim. Eğer bu süre içerisinde bir de iyi gözlemci iseniz, gözlemleyebiliyorsanız bu size çok büyük bir avantaj olarak dönüyor. Hazırlıklıyız ve deneyimliyiz. Bu yükün altından kalkarız” dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Elazığ’da yapılan yatırımların bir kısmına değinen Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ’ın kronikleşmiş bütün meseleleriyle alakalı neşter atıldı. Biz ilk geldiğimizde Elazığ 6. Bölgeyi konuşuyordu. 6. Bölge 6. Bölge. 6. Bölge hayal gibiydi. Şimdi Elazığ halkı bunun bütün imkanlarından faydalanıyor. Biz geldiğimizde Elazığ’da YİMPAŞ konuşuluyordu. Ben gözümü açtım açalı Kuzova konuşuluyordu suyu verdik. Biz geldiğimizde Uluova ile alakalı sıkıntı konuşuluyordu. Yaklaşık 500 milyonluk bir bütçe ödemesini çıkardık projesini yaptık başladı. Biz geldiğimizde konuşulmayan şeylere de el attık. Baktık havalimanının ilerde pist ihtiyacı olacak. Yeni bir pist yaptık. Ankara’dan buyana iki pisti olan tek il Elazığ olacak. Şehir hastanesi yapımında sona gelindi. Türkiye’nin en önemli hastanelerinden biri eylül ayında hizmete girecek” dedi.

“STADYUM AZICIK UZADI”

Elazığ’da yapılması planlanan stadyumla ilgili de konuşan Milletvekili Metin Bulut, “Biz geldiğimizde stadyum meselesi konuşuluyordu. Stadyum azcık uzadı. Ayın 21’inde inşallah ihalesi yapılacak. Uzamasının temel sebeplerinden bir tanesi ya madem bir stat ihtiyacı doğdu, madem bir stat ihtiyacı oluştu; aynısını yapmayalım dedik. Yaptığımızla ile katkı sağlayalım. Türkiye’de örnek statlardan bir tanesini yapalım. Belki proje aşaması azcık uzayacak dedik ama belki bundan dolayı da tepki alacağız ama doğrusunu yapacağız dedik. Öyle bir stadyum yapacağız ki, öyle bir stadyum planlayacağız ki Elazığ’a yakışsın, yaptığımızla da millet desin ki helal olsun, bu eseri yapanlardan Allah razı olsun. Kendimize de böyle bir dua bıraktıracağız. Bununla alakalı Ejder Bey çok uğraştılar. Ben Ejder Bey’e çok teşekkür ediyorum. Danışmanı Serhat Bey sporun içerisinden gelen bir arkadaştı. Biz Hep Ejder Bey’i gördüğümde fanatik bir Elazığspor’lu gibi soruyordum; ne oldu bizim stadyum? Oda aşama aşama anlatırdı. Böyle oldu, şöyle oldu diye. Madem yapıyoruz, madem bu devletin kaynaklarını ve imkanlarını kullanacağız, harcayacağız; değsin, güzel bir şey olsun” ifadelerini kullandı.

“STADYUMDA SEYİRCİ SAYISI 17 BİN 500 NET SANDELYE”

Yapılacak olan stadyumun kapasitesiyle de ilgili bilgi veren ve seyirci sayısı ile ilgili yapılan yorumları iyi niyetli bulmadığını söyleyen Milletvekili Metin Bulut, “Ben seyirci sayısı ile ilgili yorum yapanları çok iyi niyetli bulmuyorum. Şundan dolayı; zaten Elazığ’ına ortalaması 2 bin 500, 3 bin bugüne kadar. Yani şu ana kadar planlanan 17 bin 500 net sandalye ama istendiğinde 20 bin, 20 bine çıkartılacak bir sistem geliyor. Artık oturma sistemleri o kadar portable yapılıyor ki; istediğinizde arttırabiliyorsunuz. Yani yeter ki orayı dolduran seyircimi olsun bizim. Bunu 20 bine de çıkartabilirsiniz, 30 bine de çıkartabilirsiniz. Bunlar çok iyi niyetli sorular değil. Önemli olan hakikatten Elazığ’ın ihtiyacını karşılayacak. Ki ihtiyacının çok fazlasını yapıyorsunuz. Yani bizde şöyle olurdu; küçükken bize ayakkabı alırken büyüklerimiz ayağımızın büyüme ihtimaline karşı seneye de kullanmak için bir üst numara alınırdı. Ama 23 giyinen bir çocuğa büyüdüğünde de giysin diye ben 42 alayım derseniz o çocuk onu kullanamaz. Böyle hatalar yapıldı. Stadyum o kadar maliyetli olmaya başlamış ki stadyumun aylık elektrik gideri 1 milyonu bulmuş. Karşılamayınca sıkıntı başlamış. Bu neye benziyor; siz 150 metrekarelik bir eve ihtiyacınız var iken sizin 2 bin metrekarelik bir evde yaşama isteğiniz gibi. Onu ısıtacaksınız, onun malzemelerini ona göre donatacaksınız, iklimlendirmesini ona göre yapacaksınız, döşemesini ona göre yapacaksınız, temizliğini ona göre yapacaksınız. Böyle bir şey yok” dedi.

“BİZİM İTTİFAKIMIZ SÖZ DE DEĞİL ÖZDE İTTİFAK”

MHP ile olan ittifaka değinen Milletvekili Metin Bulut, “Bizim ittifakımız söz de değil özde ittifak. Biz başka ittifakların nasıl olduğunu biliyoruz. Hangi zorlamalarla bir araya geldiklerini biliyoruz. Ben hep tanımlarken bizim ittifakımız gönüllülük esasına dayanır onların ki zorunluluk esasına dayanır. Bizim ittifakımızda millet sevgisi var gerçekten. Onların ittifakında Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. Bir tek dertleri var; millete daha fazla hizmet edebilmek daha fazla şeyler bakın bir tanesi projeyle çıkmıyor, bir tanesi bunu yapacağız demiyor. Herkes diyor ki bunu aşağı indireceğiz seni başkan yaptırmayacağız, şunu yaptırmayacağız bunu yaptırmayacağız ama şunu bilsinler ki onların kini ve nefreti ne kadar büyükse bu ülkenin geleceğine onun şahsında da Recep Tayyip Erdoğan’a bu milletin yüreğindeki sevgide Recep Tayyip Erdoğan’a aynı ölçüde büyük. O yüzden bizim ittifakımız gerçekten gönüllülük esasına dayanır, onların ki zorunluluk esasına dayanır” ifadelerini kullandı.

“TABİ İKİ, ÜÇ GÜN DUYGUSALLIK OLABİLİR”

Listelerde oluşa bilecek tepkilere de değinen Milletvekili Metin Bulut, “Türkiye genelinde listeler her açıklandığında bunu birkaç defa yaşadım. İşte 75 kişi başvuru yapmıştı, 75’in 5’li kombinasyonunu aldığınızda sıralamaları da esas alırsanız 17 milyon küsur değişik liste yapabilirsiniz. Hepimizin gönlünden ve aklından geçen liste farklı olabilir. Ama liste yapıldıktan sonra ben dün arkadaşlarıma da söyledim; artık bizim tek söyleyeceğimiz şey; “Elazığ için partimiz için en uygun liste budur. Buradaki her milletvekili adayı arkadaşımız Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisidir. Tabi iki, üç gün duygusallık olabilir. Etnik milliyetçilikler körüklenmeye çalışılıyor. Bölgesel milliyetçilikler körüklenmeye çalışılıyor. Farklı duygular kaşınmaya çalışılıyor. Bazı siyasiler tarafından siyasi strateji adına veya işte seçilememe adına orada yer alamama adına ama bunlar bu dalgalanmalar çok uzun sürmüyor” ifadelerini kullandı.

 “ÇOK GÜÇLÜ BİR MECLİS OLACAK”

Meclisin bu seçimlerde daha güçleneceğini belirten Milletvekili Metin Bulut, “Türkiye yeni bir çağa yürüyor. Bir sistem değişikliği yaşanıyor. Bir sistem değişikliği yaşanacak. Parlamenter sistemin getirdiği bütün olumsuzluklardan bir defada sıyrılmış olarak kurtulacak. Daha hızlı hareket edebilen bir başkan gelecek. Daha güçlü olan bir Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak. Bize ‘efendim meclis bir işe yaramayan bir gücü olmayan bir meclis olacak’ yahu madem böyle hepiniz bin bir hile ile bin bir ayak oyunu ile neden milletvekili sayınızı artırmaya çalışıyorsunuz. Neden ideolojilerinizi bile bir kenara koyup koyup sadece milletvekili olma uğruna teslim oluyorsunuz. Bu dönem hakikaten hem çok güçlü TBMM olacak. Hem de çok güçlü bir başkan olacak” dedi.