Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği Elazığ Şubesi’nin dost meclisi programının yanında yeni bir programın da başlangıcını yaptı.

“İlin Değerleri“ adıyla başlatılan programın ilk konukları Ak Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan Oldu.

MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Hasan Uzun programın detayları ile bilgiler verdi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜN GELİŞMESİNİ, YÜRÜMESİNİ İSTEDİK”

Başkan Uzun yaptığı konuşmada, “Metin Bey 2009-2011 döneminde MÜSİAD Başkanlığımızı yapmış, MÜSİAD’ın da onur üyesidir. Özellikle ilimizin değerleri programını belirlerken bizim anlayış ve kültürümüzün gelişmesini, yürümesini istedik. Bardağın dolu tarafından bakarak boş tarafı doldurmak istedik. Gerçekten iyi insanların yetişmesiyle ülkeye hizmet etmesi süreci zor bir süreçtir. Onun için bunlara her zaman sahip çıkmak, yanında olmak onların görüş ve düşüncelerini önemsemek dolayısıyla insanlığa, ülkeye katkı sağlamak gerekir” dedi.

Uzun, ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın da derneğin üyesi olduğunu anımsatarak, bu konuyla ilgili söylemlere değindi.

“HERHANGİ BİR YERE MESAJ İÇİN YAPILAN BİR EYLEM DEĞİLDİR”

Başkan Uzun şöyle konuştu: “Bu herhangi bir yere mesaj ve ya her hangi bir yere bir şey söylemek için yapılan bir eylem değildir, olmaz da. MÜSİAD’ın gelenekleri ve temayülleri var. Bu temayüllerde asla kavgaya, ayrışmaya, münakaşaya yer yoktur. Asla böyle bir sürece girmeyiz. Bunun da bilinmesini isterim. İnşallah bugün değerli vekilimiz ve başkanımızla birlikte ilimizin hem sanayisini hem siyasetini hem ticaretini istişare edeceğiz.”  

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan da konuşmasında, ilin yetiştirdiği insanlara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

“DEĞERLERİMİZİN FARKINDA OLALIM. DEĞERLERİMİZİ SAHİPLENELİM”

Başkan Arslan yaptığı konuşmada, “İlimizin yetiştirdiği insanlara sahip çıkmak, onları onure etmek, sahip oldukları makamlarda görevlerini yürütürken onlarla destek olmak, birlikte sürekli istişare halinde olmak çok önemli. Makamlar gelip, geçici ama o makamları icra ettiğimiz dönemlerde şehrin, ülkenin istifadesine olacak meselelerde birlik, beraberlik içinde hareket etmek, fikir birliği yapmak, icra noktasında birlikte yürümek çok önemli. Bu konuda MÜSİAD çok güzel bir karar vermiş. İlimizin Değerleri adıyla yaptığı toplantıda bunun sürekli olmasını arzu ederiz. İnsanı tüketen, fikirleri tüketen değil insanları sahiplenip onlardan ilimizin maksimumu derecede istifade etmesi için bir bütünü sahiplenerek yürümekte fayda var. Bunun kazananı yine şehir olur. Değerlerimizin farkında olalım. Değerlerimizi sahiplenelim. Onları taçlandıralım” ifadelerini kullandı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, konuşmasının başında ETSO’nun yeni Başkanı Arslan’a yeni görevinde başarılar diledi.

“BUGÜNKÜ TOPLANTIYI ÇOK KIYMETLİ BULUYORUM”

Milletvekili Bulut, “Halkımızın, sanayicimizin ve iş adamımızın teveccühü, kendilerinin ve ekibinin gayreti, Allah’ın takdiriyle Elazığ Ticaret Odası’nın başkanlığına kendileri 4 yıllığına bakacaklar. Biz Asil kardeşimizin bu işi en iyi şekilde yapacağına kaniyiz. Kendisi sanayici bir aileden gelen, sanayi kültürünü çok iyi bilen, iş dünyasını çok iyi bilen, milletin teveccühüne baktığınızda da sanayicimizin gönlüne girmiş, taht kurmuş, dokunabilmiş isimlerden bir tanesi. Son dönemde Elazığ’da çok güzel bir ekip kurduk. İnşallah bu ekibin çok iyi bir üyesi olarak hep birlikte hizmet edebileceğimizi düşünüyor, bir kez daha kendilerine hayırlı olsun diyorum. Ben MÜSİAD Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantıyı çok kıymetli buluyorum” şeklinde konuştu.  

“BU TECRÜBE PAYLAŞIMININ ÇOK KIYMETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Bulut, tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaparak, “Burada pek çok sanayici arkadaşım var. Onlar günlük öyle olaylarla karşılaşıyorlar ki, öyle olayları aşmak zorunda kalıyorlar ki onlar bu süreç içerisinde belki kendilerinin de mukavemetlerini arttırıyor. Bu vesile almış olduğunuz Elazığ’ın değerleri adı altında yapmış olduğunuz toplantıdaki tecrübe paylaşımının çok kıymetli olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.