Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut referandum çalışmaları kapsamında üniversite içinde öğrencilerle bir araya geldi ve buradan da çarşı mahallesine geçip esnafla bir araya geldi.

Gençlerle oturup konuşma fırsatı bulduklarını söyleyen Bulut, “Gençlerimizle konuştuk. Onların bu konudaki duyarlılığı bizi fevkalade mutlu etti. Özellikle bizim Türkiye’deki gençlere yönelik yapmış olduğumuz bu iyileştirme, anayasal düzenleme 18 yaşındaki kişilerin seçilmesine yönelik çok olumsuz bir kampanya yürütülmüştü. Anladım ki bu ters tepmiş, gençler şunun farkında seçilme yaşının 18 e düşürülmesiyle ilgili olarak sadece 18 yaşındaki gencin milletvekili olmasının önü açılmıyor. 18 yaşına çektiğinizde 18 ile 25 yaş arasındaki bütün gençlerin önündeki engelleri kaldırmış oluyorsunuz. Gençlerinde bunun bilincinde olması beni çok mutlu etti. Sadece milletvekili de değil bir bakacağız önümüzdeki dönemde 18 yaşındaki bir genç belediye meclis üyesi olacak. Bir anlamda gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız.”

Üniversite gezisinden sonra çarşı mahallesine geldiklerini belirten Metin Bulut, “Vatandaşımız bu konudaki teveccühü bizi mahcup edercesine ve vatandaşımız çok daha bilinçli çok daha iyi anlamış. Hakikaten bilgi düzeyiyle bilinç düzeyi aynı değil. Bazı insanlar bazılarından çok daha bilgili olabilir ama çok daha bilinçli değiller vatandaşımız o kadar bilinçli ki aslında bizim değil de onların anlatması lazım. 16 Nisan da yapılacak olan seçimin siyasi bir tercih değil milli bir tercih olduğunu vatandaşımız çok iyi anlamış buda bizleri çok mutlu ediyor” dedi.