Burası Antalya Beach Değil Elazığ’ın Hazar Gölü

Türkiye'nin yarımadası konumundaki Elazığ'da bulunan Hazar Gölü'ndeki plajlar yazın dolup taşıyor.

Burası Antalya Beach Değil Elazığ’ın Hazar Gölü

Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü'nün kıyıları sıcak havaların etkisiyle tatilcilerin akınına uğradı.

Özellikle Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Batman başta olmak üzere çevre illerdeki vatandaşlar, denize uzak olmaları nedeniyle tatil için Hazar Gölü'nü tercih etti. İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanları ile tatilcilerin gözde mekanı oldu.

Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü'nde tatilcilere şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkanlar da sağlanıyor.

BAHÇECİ: DIŞARIDAN DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Sezonun yeni yeni açıldığını belirten işletme sahibi İskender Bahçeci, “Tatilciler tatile çıkmaya başladı. Müşteri potansiyelimizin yüzde 60’i Diyarbakır tarafından karşılanıyor. Onun dışında Malatya’dan, Batman’dan ve Bingöl’den gelen çok sayıda misafirlerimiz oluyor. Elazığlılar da geliyor ama dışarıdan daha çok ilgi görüyor” dedi.

KAYA: ELAZIĞ’A DOĞUNUN PARİS’İ DİYORUZ

Almanya'da yaşadıklarını ve Hazar Gölü’ne her sene geldiklerini aktaran Rıdvan Kaya, “Gün geçtikçe daha çok yenilikler görüyoruz. Aslında daha da iyi olabilir. Ama bu şartlarda olabilecek en güzel. Elazığ’a doğunun Paris’i diyoruz. Burayı gelsinler görsünler. Suyu, güneşi ve tesisi kullansınlar. Elazığ doğunun incisi. Çok güzel bir yer ve mutlaka herkes hayatında en az bir kere gelmeli” diye konuştu.

YAĞAR: Yüzmek için gayet ideal bir yer

Palu’dan geldiklerini dile getiren Tahir Yağar ise, ”Burayı bayağı övdüler. Sabah geldik ve kahvaltı yaptık. Öğlen de botlara bindik. Karşıdaki adaya doğru açıldık. Yüzmek için gayet ideal bir yer” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
bok pislik içinde
bok pislik içinde - 5 yıl Önce

sahil berbat halde birde içeri girişte araçlardan para alınıyor.Vatandaşın sahili vatandaşa bedava değil.Para alınıyor bari piknik yerleri temiz olsa paraya değer.Para alınıyor ama hizmet yok.

ercan
ercan - 5 yıl Önce

1-Gölü kirleten tüm etkenleri ortadan kaldırın. Göstermelik işler yapmayın 2- Sahil temizliğini sağlayın. Yeni kumsallar oluşturun 3-Piknik alanlarının temizliği için tedbir alın 4-Gölün etrafını yeşillendirin. Ağaçlandırın 5-Esnafı bilinçlendirin 6-Eğlenceli tekne turları düzenleyin Bu göl Eskişehirde olsa belediye ne yapacağına şaşırır. Bizimkiler yan gelip yatma işiyle meşgul. Lafla bu işler olmaz.

Eskişehir
Eskişehir @ercan - 5 yıl Önce

Ercan bey ben Eskişehirde yaşıyorum. dediğiniz gibi hazar gölü Eskişehirde olsaydı Yılmaz Büyükerşen bu göle neler yapardı neler. hep söylüyorum yine söyliyim. Elazığın yönetiminde demokrat bir insan olması lazım yoksa böyle gelmiş böyle gitmeye devam eder. bu yazdıklarınız yıllardır yapılmadı hep söyleniyor yapan yok. insanlarda halen oy vermeye devam ediyor. gerçekten çok acayip bi şehir olmuş elazığ. İyiki Eskişehirde yaşıyorum. farkı çok iyi anlıyorum.Bazı şeylerin yapılması için dünya görüşü,zihniyet,bakış açısı,eğitim,kültür lazım.şu göle bakın. yıllar önce neyse halen aynı.bakımsız kirli pis.insanlarda ilginç. Müslümanım diyen insanlar yiyip içip pisliklerini bırakıp gidiyorlar. "çöp kutusu yoktu" demek bahane değil.çöp kutusu yoksa alacaksın çöpünü başka yerde atacaksın.atmayacaksaın arkadaş yere çöp atmayacaksın doğaya çöp atmayacaksın!

deniz anaları
deniz anaları - 5 yıl Önce

deniz analarını görünce antalya beach olmadığını anladık zaten.

Ne parisi?
Ne parisi? - 5 yıl Önce

Doğunun parisi diye diye Elazığ'ı gerileme rekorları kırdırdınız. Gidin Bingöl'e, Malatyaya, Diyarbakır'a yatırım yapın.

Caner
Caner - 5 yıl Önce

Hazar Gölü Harput , Keban, Pertek, Eskişehirde olmasına gerek yok Elazığ da Elazığlı değilde Eskişehirliler yaşasaydı. Elazığ Eskişehirin bu halini ona katlardı, Almanlar yaşasaydı en az yüze katlardı. Araplar yaşasaydı şimdiki halinden daha beter olurdu mesele insan meselesi

Eskişehir
Eskişehir @Caner - 5 yıl Önce

Caner bey haklısınız.Ülke olarak artık araplara özeniyoruz biz.Batıdaki adamın doğaya olan saygısının yüzde biri bizde yok.Amerikanın tarihi çok eski değil fakat var olan tarihlerini yaşanmışlıklarını ve eşsiz doğalarını öyle bir koruyorlar ve pazarlıyorlarki..zihniyet meselesi hepsi

SIRADAKİ HABER

banner137