Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, düzenlediği iftar programında bürokratlarla, yatırımcıları, işadamlarını bir araya getirdi.

Programa Vali Çetin Oktay Kaldırım, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, kamu kurum müdürleri, işadamları ve OSB çalışanları katıldı.

ÖZTÜRK: BURADAKİ İNSANLARIN MORAL VE MOTİVASYONA İHTİYACI VAR

İşadamlarının moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydeden Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, ekonomideki son duruma değinerek, “Buradaki insanların moral ve motivasyona ihtiyacı var. Ekonominin sıkıntılı günlerinde herkesin tabi ki Türkiye’nin genelinde sıkıntı var. Bu şekilde etkinlikler bu insanlara moral ve motivasyon veriyor. Ben ve yönetim kurulumuz ve müdürlerimiz, arkadaşlarımız ciddi bir çalışmanın sonucu güzel ve nezih bir menü hazırlandı hem de organizasyonda aksama olmadı. Bunun için böyle bir akşam yaşadığımız için bütün elen misafirlerimize afiyet olsun diyoruz. Tekrar ramazanı bize nasip etsin Allah. Önümüzdeki Ramazan bayramını herkes ailesiyle güzel bir bayram geçirsin. Ülkemize milletimize iyi günler gelmesini diliyoruz. Bu arada tabi Türk silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz birçok yerde mücadele eriyorlar. Rabbim onlara da yardım etsin” dedi.

ÖZTÜRK:  ELAZIĞ ORGANİZE SANAYİ GÜNDEN GÜNE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Başkan Öztürk, OSB’nin büyümesini devam ettiğini ifade ederek, “Elazığ Organize Sanayi günden güne büyümeye devam ediyor. Yeni yatırımcıları ile yeni vizyonu ile devam ediyor. Bu 2019 yılının sonuna kadar devam edecek. 2020’de de. Hiçbir zaman moral ve motivasyonumuzu bozmuyoruz sanayiciler, iş adamları olarak. Bu sürecimiz devam edecek. Bugün buraya katılan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Sizlerin burada vermiş olduğunuz emek, bizleri tanıtacaksınız. Yapılan faaliyetleri göstereceksiniz. Bu görüntüden dolayı da teşekkür ediyorum sizlere” diye kaydetti.

EROL: HERKES KENDİSİNDEN DOLAYI BİRBİRİNE SAYGILI

Programda yer alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ramazan’ın insanlar arasında hoşgörüyü, dostluğu, ilişkileri geliştirdiği bir dönemi yaşıyoruz Elazığ’da. Ben teşekkür ediyorum. Hepimiz için mutluluk verici bir an. Çok iyi geçiyor ramazan. Her şeyden önemlisi insanların özgür bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmekle ilgili kendi aralarındaki ilişkiler çok güzel. Herkes kendisinden dolayı birbirine saygılı. Ramazandan dolayı muhabbet etme süresi daha da uzuyor. Akşam iftardan sonra insanların bir araya gelmesi, geç saatlere kadar sohbet etmeleri konuşmaları, bizde siyasetçi olarak günü doğru kullanıyoruz, ulaşabildiğimiz hemşehrimizle ulaşıp sohbet ediyoruz” ifadelerine yer verdi

KALDIRIM: YENİ YATIRIM TALEPLERİ BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Huzurlu bir ramazan ayının geçirildiğini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, “OSB zaten malum gelişen bir yer. Türkiye’nin en iyi OSB’lerinden bir tanesi. Hem alt yapı olarak hem de büyüme hızı olarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen OSB’lerinden birisi. Birçok OSB’de yatırım sıkıntıları yaşanırken burada hala yatırım talebini yeni yatırımları konuşuyoruz. Hatta bugün iftar öncesinde geldim. Em işletmeleri gezdim hem de burada birkaç güzel projemiz var. oraları gezdim. Meslek Yüksek Okulunu gezdim. Yeni yatırım talepleri bizi heyecanlandırıyor. Burada sadece iki yatırımcı ile iftarda görüştüm. Biri yeni yatırım yapan tekstil alanında hedefi bin kişilik istihdam sağlamak. Bu tür yatırım taleplerini görünce, yatırımları da görünce memnun oluyoruz. Yabancı yatırımcımızın temsilcisi buradaydı. O da ikinci yatırımına başlayacak. Baya mesafe aldı. Dolayısı ile bunlar sevindirici. Elazığ ekonomisi geliyoruz. Burası Elazığ’ın kalbi konumunda gerek başkanımız Suat Bey’e gerekse yönetim kurulu üyelerine bun iftar için teşekkür ediyorum” açıklamalarını kaydetti

ŞERİFOĞULLARI: İLİMİZİN EKONOMİK ANLAMDA KALKINMASI DEMEK HER ALANDA KALKINMASI DEMEK

Programda yer alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yatırımcılarla bir araya geldiklerini belirterek, “Kurtuluşumuzun reçetesi olan Ramazan ayının son haftasını idrak edeceğiz. Önümüzdeki günlerde rabbim nasip ederse Kadir gecesini kutlayacağız. Daha sonrada rabbim nasip ederse bayramımızı hemşehrilerimizle birlikte kutlayacağız. İftar sofrasında ilimizin sanayici iş adamları ile bir araya geldik. Ben bizleri bir araya getiren OSB başkanımız Suat Öztürk’e ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Bir ilin ekonomik anlamda kalkınmasının ana unsuru sanayisinin güçlü olmasında geçer. Bizin OSB’mizde hem alt yapı hem fiziki yapısı hem Meslek Yüksek Okulu hem de idaresi ile birlikte çok güzel bir OSB’ye sahibiz. Bölgede birinci sırada olacağını iddia ettiğimiz ve aynı zamanda Türkiye’de ilk sıralarda yer alacağını iddia ettiğimiz bir sanayi bölgesine, 7 oranında doluluğa sahip bir OSB’miz var. Buradaki iş adamlarımızın, burada ki sanayicilerimizin güçlü olması demek ilimizin ekonomik anlamda kalkınması demek. İlimizin ekonomik anlamda kalkınması demek her alanda kalkınması demek. Buradan bütün iş adamlarımıza ben başarılar diliyorum” dedi.