Dünyada en sık yapılan plastik ameliyatların başında burun estetiği geliyor. Bu alandaki son yenilik ise "Piezo" yöntemi.

Burun estetiğinde gelişen teknoloji ile yeniliklerin hayata girdiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evindaş Şahin, piezo tekniği hakkında bilgi verdi.

ŞAHİN: MORLUK VE ŞİŞLİKLER OLDUKÇA ÇABUK GERİLEMEKTE

Şahin, “Bu yöntemle eskiden çekiç ve çızıl aletleriyle kırarak kemiklere şekil veriyorduk. Bu yöntemle ultrasonik dalgalar kullanarak kemikleri artık keserek şekil veriyoruz. Bu yöntemde hasta ameliyat sonrası morarma, ödem gibi durumları oldukça azalmakta. Hasta konforunu oldukça arttırmaktadır. Ultrasonik burun estetiğinde ameliyat sonrası iyileşme süreci oldukça kısalmıştır. Daha önce yaptığımız ameliyatlarda 10-15 gün süre içinde yüzde morluk devam etmekteydi. Piezo dediğimiz ultrasonik yöntemle yaptığımız burun estetiğinde ameliyat sonrası 2 ile 7 gün arasında bu morluk ve şişliklerimiz oldukça çabuk gerilemekte ve hastalarımız normal sosyal yaşantılarına çok erken dönebilmektedir. Kanama ihtimali oldukça azalmaktadır bu ameliyat yöntemiyle” ifadelerini kullandı.