"Bütün Siyasi Partilerin Hayaliydi"

Bulut: Biz ilk defa milletvekilliği yapma fırsatı bulacağız.

"Bütün Siyasi Partilerin Hayaliydi"

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi, 16 Nisan referandumu için bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşması Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Vedat Gür’den geldi. Gür, “emeklilere verilen destekleri unutmayacağız” diyerek, “Emeklilerin unutulmayacak bir kitle olduğunu bildirmek istiyoruz. 11 buçuk milyon emeklinin nereye sırtını dayarsa oranın bir büyük taşını kaldırmış gibi yük kaldıracağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz her zaman ulus olarak devletimizin yanındayız. 15 Temmuz olayından sonra vekillerimizin çağrısı üzerine demokrasi meydanında 45 gün gecemizi gündüzümüze katarak bizde bu ülkenin neferiyiz dedik. Dışarıdan ülkemize ve ulusumuza karşı yapılacak her türlü güçlerin karşısında duracağımızın bir önergesini vermiş olduk” diye konuştu.

Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz da, yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Unutulmuş bir key ödemeleri vardı. Key ödemelerini canlandırdık. 22 yıl mücadelesini verdiğimiz İtiraf yasasını çıkardık” şeklinde konuştu.

Toplantıda hükümet adına yer alan AK Parti Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “Güçlü bir evet geçerse biz ilk defa milletvekilliği yapacağız “ dedi ve sözünün açıklamasını şöyle yaptı: “ Bugüne kadar görevi denetleme ve yasama olan milletvekilleri, yasama ve denetlemenin dışında her şey yaptı. Yasama yapamadı. Denetleme yapamadı. Çünkü sistem buna müsait değildi. Gelen kanunların yüzde 98’i kanun tasarısı ile yapılan kanunlardır. Sadece yüzde 2’si kanun teklifiyle yapılan kanunlardır. Yani yüzde 2’si milletvekillerinin vermiş olduğu teklifle yapılana kanunlardır. Bunun ötesi sadece bakanların götürmüş olduğu, milletvekilinin direk içinde olmadığı bir sistem. Biz bu sistem değişsin istiyoruz. Bu sistem değiştiğinde sizin sıkıntınızı anlayan milletvekili de bağımsız olarak meclise girecek. Sizin adınıza o kanun teklifini önerecek. Bugün bunu kanunen yapıyor. Ama uygulanamıyor. Çünkü sistem buna müsait değil.”

Bulut, 16 Nisan’da bu ülkenin önüne çok büyük fırsat geleceğini dile getirerek, “Bu anayasa değişikliği sadece Adalet ve Kalkınma Partisinin bir hayali değil, bundan önceki bütün siyasilerin de hayaliydi. Necmettin Erbakan’ın da, Turgut Özal’ın da, Demirel’in de, ondan öncekilerin de, bugün bize karşı çıkmış olan insanların liderlerinin bir kısmının da hayaliydi. Bugün niye karşı çıkıyorlar anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 10:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137