26 Temmuz tarihinde hayatını kaybeden Elâzığ’ın büyük ağabeyi usta sanatçı Bünyamin Eroğlu anısına ağın belediyesi tarafından anma programı düzenlendi.

SERTTAŞ: BÜNYAMİN EROĞLU İSMİNDE İNSANLARI ÇOK İSTİYORUZ

Bünyamin Eroğlu’nun hayatından kesitler aktaran Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, “Sanki kendisini Elazığ’a, Türk milletine, Türk İslam sentezine adamış olarak dünyaya gelen bir kişiydi. Arkadaşları, çevresi, dostları, tüm yaşantısı sanki bunu çevrelemişti. İyi bir dosttu. Kültür adamıydı, dava adamıydı, akıllı insandı, hoş görülüydü, barıştan yanaydı, ötekileştirmeyi kesinlikle kabul etmeyen bir yapısı vardı. Sanki bu dönemde çok istiyoruz Bünyamin Eroğlu isminde insanları çok istiyoruz. Niye? İnsanların ötekileştirilmesi güzel bir şey değil. İnsanların birbirini çekememesi, yarışması, bölüşmemesi için Bünyamin Eroğlu gibi insanları toplumda çoğalması lazım” ifadelerini kullandı.

EROĞLU: ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN BEKLEDİĞİMİZ BİR OLAYI HERKESTEN ÖNCE YAPTI

Usta Sanatçının oğlu Fatih Eroğlu ise, “Sayın Belediye Başkanımızın misafiriyiz. Ağın’ı ilk defa görüyorum. Özellikle müthiş temiz bir ilçemiz. Sayın Başkan Elazığ’da daha önce Elazığ Belediyesi’nden beklediğimzi bir olayı herkesten önce ahde vefa gösterip bir parka babamın adını verdiği için ve böyle bir gece düzenlediği için kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği korosu sahne aldı ve birbirinden güzel eserler seslendirildi.

Öte yandan usta Sanatçı Merhum Bünyamin Eroğlu’nun adı Ağın ilçesinde bulunan bir Park’a verildi.