İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyurmasıyla birlikte vatandaşlar fırınların ve markerlerin yolunu tuttu.

Sosyal mesafenin olmadığı ve zaman zaman tartışmaların da yaşadığı fırın ve marketlerde vatandaşlar adeta salgına davetiye çıkardı.

DİYARBAKIR VE MALATYA’DAN GİRİŞLER BELİRTİLEN İSTİSNALAR HARİCİNDE TAMAMEN DURDURULDU

Büyükşehirlerde bu durum yaşanırken, Elazığ’da büyükşehir kaynaklı bir problemin yaşanmaması için saat 21.30 itibariyle Diyarbakır ve Malatya’dan girişler genelgede belirtilen istisnalar haricinde durdurulduğu öğrenildi.  

ELAZIĞ TEBDİRLERİN EN SIKI OLDUĞU ŞEHİR OLDU

Elazığ’da süreç içerisinde tedbirler en üst düzeyde tutuluyordu. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatlarıyla Türkiye’deki birçok ilk yasağın Elazığ’da uygulandığı şehirde şehre giriş ve çıkışlarda da sıkı kontroller sağlanmaya başlanmıştı. Öte yandan vatandaşların sağlığı için Elazığ’da birçok cadde ve meydan kapatılmış ve alınan bu tedbirler Türkiye’ye örnek olmuştu.

KÖY VE İLÇELERDEN MERKEZE GİDİŞ GELİŞLER SINIRLANDIRILDI

Öte yandan Elazığ’da süreç içerisinde diğer şehirlerden farklı olarak Vali Kaldırım'ın talimatıyla ilçe ve köylerden merkeze, merkezden ilçe ve köylere gidiş geliş de sınırlandırılmıştı.

ELAZIĞLILAR BÜYÜKŞEHİRLERDE OLANLARI EVLERİNDEN İZLEDİ

Sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından büyükşehirlerde yaşanılanları televizyonlar ve sosyal medya aracılığıyla takip eden Elazığlılar olanları evlerinde hayretler içerisinde izledi.