Bylock'çu Gardiyan'ın Cezası Belli Oldu

Bylock'çu gardiyana 6 yıl 3 ay hapis cezası.

Bylock'çu Gardiyan'ın Cezası Belli Oldu

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında tutuklu olarak yargılanan ve Bylock kullandığı belirlenen infaz koruma memuruna 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Elazığ'daki FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan İnfaz Koruma Memuru Yasin A. hakkında açılan davanın karar duruşması 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Yasin A. ve yakınları katıldı.

Diyarbakır'da üniversite okurken FETÖ yurtlarında 4-5 ay kaldığını, sohbete katıldığını ve indirim kazandığı için dershanelerine gittiğini belirten Yasin A., "2014 yılı Mart ayında faizsiz diye Bank Asya'dan hesap açtım paramı yatırdım. Çağrıdan haberim yoktu. Kardeşim için Zaman gazetesine LYS-YGS sınav sorularını verdikleri için abone oldum. Bylock'u 2012 yılında ismini hatırlamadığım bir arkadaşım indirdi. 2013 yılında o programı sildim. Kullandığım süre içerisinde bana dua felan geliyordu. Başkada kimseyle konuşmadım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa örgütün haberleşme programı "Bylock"u kimin indirdiğini sordu. Sanık ise, "hatırlamıyorum, 2014 yılında değil, 2012 yılında arkadaşım indirmişti, ismini bilmiyorum" diye cevap verdi.

Savcı mütalaasında, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmaktan sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti karar için duruşmaya kısa bir ara vererek değerlendirme yaptı.

Tekrar salona gelen heyetten Mahkeme Başkanı Suat Alaca, sanık Yasin A.'ya, "Yalan söylüyorsun, 2014 yılında Bylock kullandığın belirlenmiş. Bu yüzden sana FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası veriyoruz" diyerek kararı açıkladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137