ÇABA Derneği’nden Elazığ'a 16 Derslikli Okul

ÇABA Derneği tarafından Elazığ’da yapımına başlanan 16 derslikli okul inşaatı hızla ilerliyor. ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi ile yönetim kurulu üyeleri Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret ederek yapımı devam eden okul hakkında fikir alışverişinde bulundular.

ÇABA Derneği’nden Elazığ'a 16 Derslikli Okul

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği, Elazığ’da 12 dönüm bir alanda 1740 metrekare üzerinde okul yapımına bir süre önce başlamıştı.

 

AY YILDIZ GÖRÜNTÜSÜNDE

Kuşbakışı görüntüsünde şanlı bayrağımız ay yıldız görünümünde olacak okulun kaba inşaatı tamamlandı ve ince inşaatın tamamlanmasıyla da eğitim öğretim vermeye başlayacak.

 

MERDİVEN OLMAYACAK

16 derslikli 500 öğrenciye eğitim verecek okulun bir başka özelliği ise içerisinde merdiven yerine sarmal olarak bilinen helezonik yapıda olması…

VALİ KALDIRIM İLE BİR ARAYA GELDİLER

Okul inşaatı ile ilgili olarak ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi; yönetim kurulu üyeleri Müge Erdoğan, Nuray Çelik ve Aziz Çelik ile birlikte Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a bilgi verdiler.

ZEHEBİ: HER ŞEY ÇOK GÜZEL GİDİYOR

ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi, 8 ay önce okul inşaatına başladıklarını ifade ederek, Vali Çetin Oktay Kaldırım ile istişarelerde bulunduklarını söyledi. Başkan Zehebi, Derneğimiz İstanbul’da faaliyet gösteriyor. Bugün buraya ziyarete geldik. Burada yaklaşık 8 ay önce başladığımız bir okul inşaatımız var. Hem inşaatımızı görmeye geldik. Hem de devlet büyüklerimizle görüşme talebinde bulunduk. Onların yanımızda olduğunu zaten biliyoruz. Fikir alışverişinde bulunduk karşılıklı. Her şey çok güzel gidiyor” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Okulda çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Özlem Zehebi, “Biz okulumuzun kaba inşaat kısmını bitirdik. Şimdi ince inşaat kısmına başlıyoruz. O nedenle alınması gereken kararlar vardı. Her şey çok güzel gidiyor. 1740 metre kare alana inşaat yapıyoruz. 12 Dönüm arazi üzerine. Türkiye’ye örnek olacağını düşündüğümüz bir proje. Her detayıyla hepimiz çok ilgileniyoruz. Buradaki Valimiz, Ticaret Odası Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz hepsi büyük destek verdi. El ele ülkemize çok müthiş bir eğitim kurumu kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: 16 DERSLİKLİ BİR OKUL

ÇABA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Müge Erdoğan ise okulun mimari yapısı hakkında bilgi vererek, “16 derslikli bir okul. 500 öğrenciye hizmet verecek. Mimari bir farkı var. Kuş bakışı bakıldığı zaman ay yıldız görüntüsünde bir yapısı var. İçerisinde merdiven yer almıyor. Helezonik sarmal bir yapısı var. Elazığ’a ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 20:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137