Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar,1992 yılında başlatılan ve 2017 yılında 24. üncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Hazar Şiir Akşamları”nın Türk dünyası edebiyatseverlerinin yakından izlediği ve tanıdığı uluslararası bir faaliyet olduğunu söyledi. 

ÇAĞLAR: ELAZIĞ’IN ÖNEMLİ BİR MARKASI OLMUŞTUR

Çağlar, “Ülkemizde Şiir ve edebiyat dünyasının ilgi odağı haline gelen bu etkinlik bir festival kimliğine dönüşmüş ve uluslararası nitelik kazanmıştır. Dolayısı ile gerek içerik ve gerekse nitelik olarak kültürel alanda Elazığ’ın önemli bir markası olmuştur. Düzenlenen bu etkinlikle “şiirin başkenti” haline gelen Elazığ, ne acıdır ki, zirve noktasına gelen bu etkinliği 2017 yılından sonra devam ettirmemiştir. Gelinen bu sonuca ve gösterilen duyarsızlığa üzülmemek elde değil. Son yıllarda gerek katılım ve gerekse nitelik olarak geriye giden bu etkinliği eski günlerine taşımak için dönemin Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ a bundan sonra bu organizasyona Ankara’daki “Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfımız”ında dahil edilerek devam ettirilmesi için teklif ve öneride bulunduk. Bu talebimiz olumlu bulunmuş, bundan sonra şehir ile birlikte ortak bir çalışma yaparak bu etkinliği eski günlerine taşımak adına Vali ile bir görüşme yapmış ve anlaşmış olmamıza rağmen valilik tarafından hiçbir adım atılmamış olmasını üzülerek belirtmek istiyorum. Dolayısı ile 2018 yılından beri yapılmayan şiir akşamlarının yeniden hayata geçirilmesi için gündeme getirdiğimiz teklif ve görüşlerimize olumlu cevap verilmesine rağmen hiçbir şey yapılmamış, ilgisizlik devam etmiştir” dedi.  

ÇAĞLAR: NEDENLE ŞEHİR ŞİİR AKŞAMLARINI GÜNDEMİNE ALMALI

Başkan Çağlar, “Birçok konuda olduğu gibi, şiir akşamları etkinliğinin devam ettirilmesi konusunda da gündeme getirdiğimiz görüş ve önerilerimiz şehir tarafından dikkate alınmadığı için bu olayda da başarılı olamadık. “Vasatlık” sanki bu şehri esir almış. Ortaya koyduğumuz birçok çalışmaya duyarsız kalınmıştır. Bunlardan biri de söz konusu etkinlikle “şiirin başkenti” haline gelen Elazığ’ın, bu konudaki yaklaşımıdır. Bu nedenle şehir şiir akşamlarını gündemine almalı, içeriğini, organizasyonu ve takvimini yeniden belirlemelidir. Bu konuda yeni Valimize bir çağrımız var. Şehrimizin tek festivali haline dönüşen bu etkinliğe sahip çıkmasını, bizim de Vakıf olarak kendilerine yardım ve destek vermeye hazır olduğumuzu iletmek istiyoruz” dedi.