Müstakil Sanayici İşadamları Derneği’nin iki haftada bir düzenlediği “Dost Meclisi” toplantıları Araştırmacı Yazar Sedat Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleşti.

ÖZEREN: SEDAT ÇAĞLAYAN’I AYAKLI KÜTÜPHANE OLARAK BİLİYORUZ

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, “Bugün MÜSİAD olarak her 15 günde bir yapmış olduğumuz MÜSİAD dost meclisi toplantısına bizi kırmayarak davete icabet eden Sayın Sedat Çağlayan hocama ve Zeki Beye teşekkür ediyoruz. Kendilerini de her cumartesi Zeki Beyin programında heyecanla ve özlemle dikkatlice takip ediyoruz. Ayrıca da programınızın devamını diliyorum. Sedat hocam Elazığ’ın kadim geçmişini, kültürünü, geleneğini, göreneğini, örf ve adetini bilen adeta bir tabiri caizse ayaklı kütüphane olarak bildiğimiz Elazığ’ın geçmişteki kültürünü günümüze aksetmesinde büyük bir yazar olarak tanıyoruz biliyoruz.” diye ifade etti.    

ÇAĞLAYAN: TİCARET YOLLARININ NOKTASI OLARAK HARPUT

Araştırmacı Yazar Sedat Çağlayan, “ Harput 4-5 bin yıl evvelinde kurulan bir şehir. Kadimden gelen bir şehir Palu da böyle Harput da böyle Maden de eski yerleşim yeri olarak tarihi bir yer. Şimdi Harput’u anlattığımız vakit Osmanlıdan evvelde Selçuklular zamanında diğer devletler zamanında da orada ticaret yoğun bir şekilde yapılmış. Ticaret yollarının miheng noktası olarak Harput olduğu için genelde Halep, Şam, Bağdat’ı İstanbul’a bağlayan bir güzergâh.” diye kaydetti.