Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın girişimleri ve organizasyonu ile büyük şehir olmaya aday 13 ilin Hemşeri Dernekleri, Federasyon ve Konfederasyon Başkanları, Ankara’ya istişare toplantısına davet edildi

 Ankara Elazığlılar Derneğinin ev sahipliğinde bir araya gelen Başkanlar, konuyu sahiplenme ve siyasi partilerle görüşme kararı aldı.

"ÇAĞRIMIZ HEYECANLA KARŞILANDI"

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Çoban konu hakkında yaptığı değerlendirmede; “Elazığ büyükşehir olmalıdır iddiamızın arkasında durmak, hak ettiğimiz idari yönetim şekline şehrimizin ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla ilimizle aynı nüfus oranlarına sahip olan 13 ili Ankara’da istişare toplantısına davet ettik. Çağrımıza tüm iller yoğun bir ilgi gösterdi ve müşterek bir strateji izlenmesi talep edildi. Bu doğrultuda 12 Şubat Pazartesi günü Ankara Elazığlılar Derneğimizin ev sahipliğinde 9 Hemşeri Derneği Başkanının katılımı ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı ve temsilciler görüş ve önerilerini ifade ettiler" dedi.

Çoban toplantıda, Türkiye'de yerel yönetim modelinin yeniden şekillendirilmesi çalışmaları ve Büyükşehir ile Bütünşehir yaklaşımı hakkında detaylı bilgiler vererek düzenleme çalışmalarının halen devam ettiğini ancak kısa bir süre içerisinde meclise getirilerek yasal statüye kavuşacağını paylaştı.

"AK PARTİ GENEL MERKEZİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, CHP GENEL BAŞKANI VE MHP GENEL BAŞKANIYLA RANDEVU TALEP EDİLDİ"

Nüfus kriteri bakımından birbirine yakın olan ve Büyükşehir olmayı hak eden illerin bir farkındalık oluşturarak müşterek hareket etmesi ve sesinin daha gür çıkmasının önemine değinen Çoban, "Tüm Hemşeri Derneklerinin temsilcileri konu hakkında öneri ve düşüncelerini paylaştı ve Şehirlerimizin Büyükşehir statüsüne kavuşturulması hususunda mutabakat sağlandı. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti Genel Merkezi, İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı ve MHP Genel Başkanı ile randevu talep edildi. Bu hafta içerisinde geri dönüşler olduğu takdirde, görüşmelerimiz gerçekleşecek ve 13 ilin yeni düzenlemede Büyükşehir statüsünde değerlendirilmesi talebimiz iletilecek. Girişimlerimizin Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, iktidar ve muhalefet partileri tarafından kabul görmesi ve desteklenmesi en büyük beklentimiz olup, bu önemli konuya hassasiyet gösteren ve Ankara’da yapılan toplantımıza iştirak eden 9 ilin Hemşeri Dernekleri Başkanlarına öncelikle teşekkürlerimizi ve şükranlarımı sunuyorum. Yapacağımız ziyaret ve görüşmelerdeki izlenimlerimizi de yine kamuoyu ile paylaşacağız. Sürecin başta ilimiz olmak üzere, hassasiyet gösteren illerimiz için hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.