Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak, Meclisin mart ayı toplantılarının ilk oturumunda Harput’u gündeme getirdi.

Çak, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na Harput için büyük önem arz eden Harput Koruma Amaçlı imar planını sordu.

ÇAK: HANGİ SÜREÇTEYİZ

Mehmet Çak sorusunda, “Harput hakkında bir sorunumuz var. Koruma amaçlı imar planı. Yıllara şayi bir sorun olarak geliyor. Acaba bu koruma imar planı hakkında net bir bilgi verir misiniz; Hangi süreçteyiz, neredeyiz, ne zaman yürürlüğe girecek? Bunun cevabını net şekilde verirseniz sevinirim sayın başkanım” dedi.

Başkan Şerifoğulları, Meclis Üyesi Çak’ın sorusuna yanıt vererek, Harput’un koruma amaçlı imar planının bir iki ay içerisinde onaylanacağını söyledi.

ŞERİFOĞULLARI: KORUMA AMAÇLI İMAR PLANININ ONAY SAFHASINA GELDİĞİNİ TEYİT ETTİK

Başkan Şerifoğulları da, “2018 yılının Aralık ayında Harput’la ilgili koruma amaçlı imar planı yapılıp bakanlığa gönderilmişti. Bizler göreve geldikten sonra tabi bu konuyla ilgili ciddi bir şekilde uğraşıp hızlandırılması noktasında ciddi bir gayret sarf ettik. Müdürlüğümüz, bizler yapmış olduğumuz görüşmeler… En son bugün almış olduğum bilgi dahilinde koruma amaçlı imar planının bakanlık tarafından görülen eksiklerin giderilip tekrar bakanlığa gönderilip son noktaya geldiğimizi ben ifade etmek istiyorum. En geç bir iki ay içerisinde bakanlık tarafından da onaylanıp askıya çıkacak. Daha koruma amaçlı imar planı neticelendirilecek. Bir buçuk iki ay gibi bir sürecimiz kaldı. Birkaç kez eksikler görülüp belediyemizden bu eksikleri giderin talepleri hızlı bir şekilde giderilmiş, bakanlığa gönderilmiş ve en son noktada da koruma amaçlı imar planının onay safhasına geldiğini bugün arkadaşlarımızdan teyit ettik” şeklinde konuştu.