Elazığ’da bulunan kanyonlara sahip çıkan Malatya’ya bir tepki de Yukarı Fırat Kültür ve Sanat Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam’dan geldi.

ÇAM: EMEK VE TER AKITAN BİZLERİ SON DERECE ÜZMÜŞTÜR

Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Aygün Çam, “İlimiz Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın bu yıl içindeki keşfi ile Baskil ve Keban ilçelerimizde bulunan Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonları gerek ulusal anlamda gerekse uluslararası düzeyde büyük bir tanımlık ve görsellik kazanmıştır. Hemen hemen ülke çapında bu iki kanyonumuz son günlerde gündemi teşkil etmiştir. Sayın valimizin katkı ve desteklerimizden hızlı bir tanınırlık sağlamıştır. Bu güzel gelişmeler ilçe halkımızı umutlandırırken uluslarasın ekonomiye, turizm ve tanıtım yolu ile büyük katma değer katacağı kanyonlarımız açısından kesindir. Biz bu dünya harikası bu doğa harikası yerler için yarınlara taşıma, ekonomi geliştirme çaba ve gayesinde iken üzücü bir şekilde kardeş şehrimiz Malatya Valimizin konuya dair yaptığı açıklamalar ve değerlendirmeler emek ve ter akıtan bizleri son derece üzmüştür” diye kaydetti.

ÇAM: MALATYA İLİ İLE DE HİÇBİR SINIR ÇİZGİSİ DAHİ YOKTUR

Yukarı Fırat Kültür ve Sanat Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam, “Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonları Elazığ’ındır, tamamıyla Baskil ve Keban sınırlarındadır. Malatya ili ile de hiçbir sınır çizgisi dahi yoktur. Arada Fırat nehri bulunmaktadır” dedi.