Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl  “camide çocuk sesi vatanımızın neşesi” temalı yaz kuran kursları eğitim öğretime başladı.

“CAMİDE ÇOCUK SESİ ÇOĞALDIKÇA VATANIMIZIN SESİ MUTLAK OLARAK ÇOĞALACAKTIR”

2018-2019 yaz döneminde açılan kurslarda 3. Güne gelindiğini ifade eden Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, kuran kurslarının bu yılki temasının önemine değinerek “ Camide çocuk sesi çoğaldıkça vatanımızın sesi mutlak olarak çoğalacaktır. Onun için sizler bizim geleceğimizsiniz. Belki hayatınızda din eğitimi alanında aldığınız en ciddi eğitim en planlı eğitim bu eğitim olacaktır. Bu anlamda ben hocalarınızı tebrik ediyorum” dedi.

 “9 HAFTA OLAN YAZ KURSU BU YIL 8 HAFTAYA İNDİRMİŞTİR”

Yaz kurslarına katılımın az olduğunu vurgulayan Sarıkaya ailelere seslendi ve kursların 8 hafta süreceğini söyleyerek “ Elazığ’da düzeyinde %23’üne tekabül ediyor. Karşılık veriyor. Dolayısıyla Elazığ’ımız da biz demek ki yüzde üzerinden çeyrek gencimize ulaşıyoruz. Bu az bir sayıdır. Bunu açık söyleyeyim. Basın yoluyla ülkemizde ki kardeşlerimize söylüyorum. Çocuklarınızı mutlaka yaz kursuna gönderin. Bu çocuklar geleceğimizdir. Bunlar din eğitimini camiden, hoca hanımlardan almış olsunlar. Kızlarımız da camilerde eğitim alıyor. Biz yine oraya hoca hanımlar gönderiyoruz. Bu neden ile 9 hafta olan yaz kursu bu yıl 8 haftaya indirmiştir” ifadelerini kullandı.

Program sonrasında çocuklara çizgi film gösterisi sunuldu.