“Camiler Sessiz Camiler Sensiz Olmaz” Projesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun 2019 yılını gönüllük yılı ilan etmesi dolayısıyla Elazığ Gençlik Merkezi ve İl Müftülüğü tarafından “camiler sessiz camiler sensiz olmaz” projesi kapsamında yaz dönemi kuram kurslar ve camilerde eğitim gören çocuklar ve gençlere mobil gençlik etkinliği düzenlendi.

“Camiler Sessiz Camiler Sensiz Olmaz” Projesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun 2019 Yılını Gönüllük Yılı İlan Etmesi nedeniyle Elazığ Gençlik Merkezi ve İl Müftülüğü tarafından “Camiler Sessiz Camiler Sensiz Olmaz” programı düzenlendi.

Program kapsamında yaz dönemi kuram kurslar ve camilerde eğitim gören çocuklar ve gençlere mobil gençlik etkinliği düzenlendi.

Çocukların hem camiyle bütünleşmesi, hem de görmediği oyunları tanıtmak amacıyla yapılan programda çocuklar gönüllerince eğlendiler.

SİS: CIVIL CIVIL ÇOCUK SESLERİ CAMİYE AYRI BİR HAVA KATIYOR

Elazığ Gençlik Merkezî Koordinatör Müdürü Serkan Sis, “Yaklaşık yüzün üzerinde öğrencimizle kuran kursuna geldik. Gençlerimize bir katkımız olsun diye. Cami içerisindeki kuran eğitiminin dışında eğlenceli bir etkinlik sunmak istedik. Yaz dönemi içerisinde bunu birçok camimizde gerçekleştiriyoruz bunu. Yaz içerisindeki kuran kurslarından dördüncü etkinliğimiz. İnşallah projeyi devam ettireceğiz. Projemiz; “camiler sessiz camiler sensiz olmaz” projesi adı altında gerçekleştiriyoruz. Cami içerisindeki cıvıl cıvıl çocuk sesleri camiye ayrı bir hava katıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun da 2019 yılını gönüllülük yılı ilan etmesi münasebetiyle hem çalışanlarımız hem gönüllülerimizle birlikte etkinliklerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜR: CAMİLERİMİZDE ETKİNLİKLER SAĞLANMAKTADIR

Aksaray Eski Camii İmam Hatibi Mustafa Gür, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Spor Bakanlığıyla yapmış olduğu protokol nedeniyle camilerimizde etkinlikler sağlanmaktadır. Bugünde bizim camimizi ziyaret ettiler. İl spor müdürümüze teşekkür ediyoruz ve saygıdeğer sayın müftümüz Yusuf Sarıkaya’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENER: BİZİM BU ESKİ CAMİMİZİ HATIRLADIKLARI İÇİNDE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aksaray Mahallesi Eski Cami Dernek Başkanı Mehmet Turan Şener, “Bu etkinliğin devamlı yapılmasını istiyorum. Bu etkinlikte emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyorum. Bizim bu eski camimizi hatırladıkları içinde çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan çocuklar ise eğlendiklerini belirterek bu tür aktivitelerin sürekli yapılmasını istediler.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137