Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Maden'de düzenlenen programda İslam dünyası için değer verilen aylar arasında yer alan Muharrem ayı anlatıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Maden İlçe Müftülüğü tarafından bir program düzenlendi.

Programa Maden İlçe Kaymakamı Ömer Büyükergene, Maden Belediye Başkanı Musa Orhan, Kurum amirleri, STK Temsilcileri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Bayrak, camiler ve din görevlileri haftasının bu yıl cami, şehir ve medeniyet temasıyla kutlandığını söyledi.

“CAMİLER BİRER HALK ÜNİVERSİTESİ OLMUŞLARDIR”

İlçe müftüsü Bayrak, yaptığı konuşmada, “Caminin Asrı Saadetten günümüze kadar ki konumunu, önemini belirtmek amacıyla Müslüman kardeşlerimizin dikkati çekilmek istenmiştir. Bu anlamda bir toplumsal farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmiştir. Mescitler, camiler İslam tarihinde üstlendikleri misyonuna baktığımızda şunu görmekteyiz. Mescitler ve camiler her zaman eğitim ve öğretim yuvaları olmuştur. Özellikle yaygın eğitim ve öğretim mekanları olmuştur. Camiler birer halk üniversitesi olmuşlardır” dedi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Ömer Büyükergene ise, Muharrem ayının önemli olaylara şahitlik ettiğini belirterek, bu ayın öneminin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Büyükergene, özellikle Muharrem ayının 10’unun çok önemli olaylara şahitlik ettiğine vurgu yaparak, “Bunlar Hz. İsa’nın o gün dünyaya gelmesi. Hz. Eyüb’ün şifa bulması, Peygamber efendimizin torununun o gün şehit edilmesi ve benzer birçok hadise. Aşurenin ve Muharrem ayının önemini ilk başta çok iyi idrak etmemiz gerekiyor. Peygamber efendimizin de ifadesiyle Ramazan ayından sonra en kıymetli ay olduğundan bahsediyor. İslam hukuku açısından Allah’ın ayı diye hitap edilen bir aydır. Allah’ın bir ayı mı olur diye aklımıza geliyor. Buradaki tefsir sadece bu ayın önemine ilişkin. Biz bugün burada hem Muharrem ayını hem de camiler ve din görevlileri haftasını kutlamak için toplanmış bulunduk” ifadelerini kullandı.  

Program ilahiler ve şiirlerle devam etti ve dualarla son buldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137