Bir televizyon kanalında Fatih Altaylı'nın sunduğu “Teke Tek” programında, koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden artması ve Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi tartışıldı.

Program konukları Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Serdar Savaş ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek oldu.

CANLI YAYINDA TANSİYON YÜKSELDİ

Programda 27 ve 28 Haziranda gerçekleşecek YKS masaya yatırılınca stüdyoda bir anda tansiyon yükseldi. Dr. Serdar Savaş, YKS sınavı nedeniyle 600 kişinin hayatını kaybedeceğini belirterek bunun hesabını kim verecek diye sorunca program sunucusu Altaylı "Başka yerde bunu söyleyebilirsiniz burası yeri değil" diye uyardı...

Sunucu Altaylı’nın uyarısı Dr. Savaş için yeterli gelmedi. Dr. Savaş bu defada ekrana gelen tablonun yanlış olduğunu savundu ve YKS sınavında 600 gencin hayatını kaybedeceğini iddia etti.

Savaş’ın bu iddiası hem hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan hem Rektör Yardımcı Prof. Dr. Gerek’in hem de Altaylı’nın tepkisi ile karşılaştı.

SAVAŞ: YALAN SÖYLEYEN GERİZEKALILAR

Savaş o anda konuklara dönerek "Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar" diye bağırdı. Doktor Savaş bir anda bağırmaya başlayıp hakaretleri sıralayınca stüdyoda tansiyon iyice yükseldi.

Fatih Altaylı ve İlhan'ın tepkileri sonrası Savaş, programı terk etmek istedi.

ALTAYLI: ŞOV YAPMAYIN

"Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar" diye çirkin sözler sarf ederek mikrofonunu çıkaran Savaş, Fatih Altaylı'nın "Serdar Hocam şov yapmayın rica ediyorum" uyarısı üzerine oturarak mikrofonunu tekrar taktı.

HEMŞEHRİMİZ İLHAN, ÜSLUBUNU BOZMADI

Elazığ ve Türkiye için önemli bir değer olan Hemşehirimiz Prof. Dr. Necmi İlhan’ın yayın boyunca üslubunu bozmaması ise kamuoyunun takdirini topladı.

VİDEO