Doğup büyüdükleri köylerinden yıllar önce İstanbul’a gidip, kendi işlerini kurdular.

Ekonomik anlamda ne kadara güçlenseler de manevi anlamda bir yanları hep eksik kaldı. O eksik yanları Doğup büyüdükleri köyleri oldu.

İstanbul’da yaşayan Sivrice’nin Canuşağı Köylü İş Adamları köylerinde düzenlenen programla köy sakinleriyle bir araya gelerek hasret giderdiler.

Düzenlen programa ayrıca Sivrice Kaymakamı Ahmet Coşkun’da katılarak köylülerin sıkıntılarını dinledi.

Köy sakinlerinin sıkıntılarını dinleyerek çözüme ulaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Canuşağı Köyü Muhtarı Hüseyin Altunbaş, çok güzel bir ortam oluşturduklarını ve bu programı geleneksel hale getireceklerini dile getirdi.

ALTUNBAŞ: KÖYLÜLERİNİN SIKINTILARI ÜZERİNDE İSTİŞARELERDE BULUNDUK

Altunbaş, "İş adamlarımız burada doğup büyüyüp İstanbul’da iş kurarak iyi bir duruma geldiklerinden dolayı böyle her yıl bir geleneksel hale getirip böyle toplantılar düzenleyerek köylülerle beraber olup köylülerin derdini sıkıntılarını dinlemek üzere istişare ettik. Çok harika ortam gördüğünüz gibi. Köylü vatandaşlarımızla komşu köylülerimizle Allah’a hamdolsun güzel bir ortam oluştu" dedi.

İnsanın geldiği yeri unutmaması gerektiğini vurgulayan İş Adamı Celal İlaldı, İstanbul’da böyle bir ortam bulamayacağını hemşehrileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

İLALDI: BÖYLE BİR ORTAMI İSTANBUL'DA BULAMAM

İlaldı, "Her insanın geldiği yeri unutmaması lazım. Geldiğimiz gibi köydeki yoksullara da elimizi cebimize atsak makbule geçer, çok iyi olur. Gelip buraları çoluk çocuğumuza gösterdiğimiz zaman bizden sonraki yaşamlarında da buradaki insanları ziyaret eder. Bugün bu ortam da çok çok mutluyum. İstanbul’da ben böyle bir mutluluğu yakalayamam. Neden? Çünkü bu ortamdaki yüzlerin hepsini tanıyorum. Tanıdık simalar, tanıdık yüzler, merhabamız olan baba dostlarımız. Tabi ki de çok mutluyum"şeklinde konuştu. 

Hemşehrilerinin misafirperver olduklarını söyleyen İş adamı Mehmet Topel, işleri çocuklara bırakıp köyüne gelerek hasret giderdiğini aktardı.
 

TOPEL: İŞLERİ ÇOCUKLARA BIRAKTIM KOMŞULARIMIN YANINA GELDİM 

Topel, "Bizim köyümüzde ki insanlar hakikatten çok değerli insanlardır, hürmetkardır, misafirperverlerdir. Birbirine destek konusunda yardımcı olurlar. Gerçi ben burada fazla durmuyorum, İstanbul’da yaşayan birisi olarak kalıyorum. Şimdi çocuklar okullarını bitirdi, büyüdü işleri onlara devrettim buraya geldim. Burada babadan kalma bir ev var yıkılmış durumda. Yeni bir ev yaptırıp gelip komşuların içerisinde bizde gelip barınalım istedik. Bir birimizin hakikaten özlemini çekiyoruz insanlarımızın" ifadelerini kullandı. 

Programda tatlı muhabbetin yanında türküler de yerini aldı.