"12. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali’nin açılış galası gerçekleştirildi.

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği festivalin açılış galasına Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilciler, çok sayıda sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu katıldı.

KARA: HER ŞEY BİR ADIM ATMAKLA BAŞLIYOR

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, Elazığ’a gelen konuklara teşekkür ederek, “Elazığlı olmak kolay değildir. Elazığlı olmak misafirperverliğin en büyük ölçütüdür diye düşünüyorum. O yüzden bugün ilimize geldiğiniz için tüm Elazığlılar adına sevgiler ve saygılar sunuyoruz. Umarım bugün ve bundan sonraki günlerde ilimize daha çok katılımlarla, daha çok oyuncu arkadaşlarımızla ve daha çok yatırımcılarla birlikte oluruz ve daha nice nice yıllarına ve 2023 hedeflerine Elâzığ olarak bizlerde güçlü adımlarla ilerleriz. Yola çıkarken maalesef güçlüklerle başladık. Her şey bir adım atmakla başlıyor. Çok doğru söylüyorlar. Bir tane siyah şahinimiz vardı. Bu işi yapacağız dedik ve satarak yola başladık. Girdiğimiz bu yolda görüyorum kişi anda salonda bulunan 800 konuğumuz bizleri gördüler, yaptığımız emekleri onayladılar ve bizi bu günlere getirdiler” dedi.

DEMİRBAĞ: KAPILARINI SANATA VE SANATÇIYA SONUNA DEK AÇMIŞTIR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ da konuşmasında, “Bu aziz şehir her daim kapılarını sanata ve sanatçıya sonuna dek açmıştır. Bu şehirde birçok medeniyetin farklı izlerini hep beraber müsaide etmekteyiz. Umuyoruz ki bu festival boyunca şehrimizin her insanı, her genci, her çocuğu doya doya sinemaya, filmlere, sanatçılara doyacaktır” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: SİNEMAMIZDAN BİRÇOK ÖNEMLİ İSMİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLADIK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Şehrimizde yapılan bu ve benzeri faaliyetler ilimizin tanıtımına çok önemli katkılar sunmuş, sunmaya da devam etmektedir. Bu tür faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali artık geleneksel hale dönüştü ve bu yıl 12’incisini gerçekleştiriyoruz. Elazığ’ın tanıtımı için çok önemli olan ve 5’inci yılında uluslararası statüye kavuşan bu festival bugüne kadar sinemamızdan birçok önemli ismi şehrimizde ağırladık. Bu vesile ile bugünde aramızda bulunan sinemamızın seçkin misafirlerini güzel şehir Elâzığ’ımızda ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

GÜL: 8 BİN ÇOCUK İLK DEFA BİR SİNEMA FİLMİNİ BU FESTİVAL VESİLE İLE İZLEMİŞ OLACAKLAR

Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, açılışta yaptığı konuşmada, “Büyük şehirlerde böyle festivalleri görüyoruz medyadan. Belki o şehirlerde böyle festivaller yapmak Elazığ’da bir festival yapmaktan daha kolay. Elazığ ölçeğinde bir ilde böyle geniş katılımlı bir festival düzenlendiği için başta serdar bey olmak üzere bütün emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan bir diğer husus yaklaşık 8 bin ile 9 bin çocuğumuz ve bunlar genel itibariyle ilçelerimizden gelen çocuklar. Belki de ilk defa bir sinema filmini bu festival vesile ile izlemiş olacaklar. Bu açıdan da ben çok kıymetli ve ehemmiyetli görüyorum festivali”dedi.

Festival kapsamında İbrahim Tatlıses, Serpil Tamur ve Ayşe Kökçe Mete'ye onur ödülü verildi.

İbrahim Tatlıses, canlı yayın bağlantısı ile yaptığı konuşmada, kendisine verilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tatlıses'in onur ödülünü sanatçının torunu Mert Tatlıses aldı.

Gecede Elazığ’da ilk sinemacılığa başlayan Turan Turan’a, sinema dalında sinema hizmet ödülü verildi. Turan’ın rahatsızlığı nedeniyle ödülünü Medya Gurubumuzun Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç aldı.

Program, festivale katılan sanatçılara plaket verilmesi ve konser ile son buldu.