Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, Çayda Çıra hikâyesi ile ilgili bir program düzenleyecek.

ORMANOĞLU: BU PROJEYE DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM

Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Güneş Doğudan doğar, doğu neden karanlık. Ne kadar kaliteli yemek yaparsanız yapın, sunduğunuz tabak kirliyse, servisi iyi yapamazsanız yemek ve emek boşa gider. Tarihi, kültürel, doğal güzelliklere sahip Elazığ’ımızı yeterince tanıtabiliyor muyuz? Çayda Çıra hikâyesi Elazığ için önemlidir. Şehirlerin tanıtımında kültürel faaliyetlerin etkisi çoktur.  Farklı bir fikir sunmak istiyorum. Bu şehre gönül vermiş herkesi bu projeye destek olmaya davet ediyorum. Tarihi yerde tarihi hikâyeyi hep birlikte yaşatalım. Valilik, Belediye, Üniversite, STK’lar. Halkımızla bu etkinliği yapabiliriz ” dedi.

ORMANOĞLU: BU ETKİNLİK HER YIL YAPILABİLİR

Başkan Ormanoğlu, “Eylül Ayında:  Valilik,  Belediye,  Üniversite.  STK’lar ve gönüllülerle Akşam saat 18.30 da Garnizonun yukarısında katılımcılar toplanacak, Çayda Çıra, Harput, Elazığ’ımızı ve ilçelerini tanıtan, görsellerden oluşan afişler hazırlanacaktır. Meşaleler yakılacak katılımcılara birer tane meşale verilecek. Meşalelerle yürünerek Harput’a çıkılacak. Yürüse başlarken konvoy şeklinde uzun bir kuyruk olacaktır. Akşam olmuş karanlık çökmüştür. Meşalelerle yürüyüş Dronlarla çekim yapılacaktır. Bu görüntü canlı yayınlarla Dünya medyasına gönderilecek. Harput Meydanı veya Kalenin yanında toplanılacak. Çayda Çıra müziği eşliğinde tüm katılımcılar elinde meşalelerle Çayda Çıra oyununu oynayacaktır. Elazığ yöresel ürünleri ikram edilecek: orcik, üzüm, ayranlı çorba, içli köfte, peynirli ekmek, Ağın leblebisi, badem şekeri, Baskil Kaysısı vb. Tarihi yerde tarihi hikâye canlandırılacaktır. Elazığ da birlik beraberlik içinde organizasyonlara imza atılacaktır. Bu etkinlik her yıl yapılabilir” diye kaydetti.

ORMANOĞLU: MUTLAKA ELAZIĞ’DA BİR SİNEMA FİLMİ VEYA DİZİ ÇEKİLMELİDİR

Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Elazığ’ımızın daha güzel tanıtımı için mutlaka Elazığ’da bir sinema filmi veya dizi çekilmelidir. Şenlikler, Festivaller yapılmalı, Fuarlar açılmalıdır. Elazığ’ı tanıtan sine vizyon Film çekilmelidir.  İlçelere geziler düzenlenmelidir. Sempozyum, Paneller düzenlenmelidir. Elazığ’a gönül vermiş herkes Sosyal Medya hesabında paylaşımlar yapmalıdır” ifadelerini kullandı.