Çaydaçıra Mahallesi’nde Sorunlar Çözülüyor

Elazığ’ın yeni mahallelerinden olan Çaydaçıra Mahallesi, birçok sorununu çözüme kavuşturdu. Çaydaçıra Mahalle Muhtarı Hıdır Türkmen, birçok sorunların çözümüne destek sağlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Çaydaçıra Mahallesi’nde Sorunlar Çözülüyor

Elazığ’ın son dönemlerde kurulan ve kısa sürede gelişme sağlayan mahallelerinin başında gelen Çayda Çıra Mahallesi, kentin en gözde mahallelerinden biri konumunda…

TÜRKMEN: ŞAHİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çayda Çıra Mahalle Muhtarı Hıdır Türkmen, “Sağ olsun Sahin Başkanımız mahallemizde 1 yıldır deprem, virüs gibi bayağı olumsuz şeylere rağmen Çaydaçıra Mahallesi’nde bayağı bir hizmet verdi. Çaydaçıra Mahallesi’nde bugün Çaydaçıra Mahallesi’ne farklı bir değer katan 45 dönüm üzerine kurulan köy-kent projemiz bitme aşamasına yaklaşmıştır. Mahallemize gerçekten büyük bir değer katmıştır bu park. Yaşlılarımıza, çocuklarımıza aynı zamanda engelli arkadaşlarımıza güzelce vakit geçirebilecek bir alan hazırladık. Bu projeyi biz hazırladık, başkanımıza sunduk. Başkanımız da tabi ki eksikliklerimizi tamamladı. Güzel bir çalışma yaptı. Bu alanın mahallemize kazandırdı. Kazandırdığı için şahsım ve mahallelim adına başkanıma sonsuz teşekkür ederim. Aynı zamanda Çaydaçıra Mahallesi ile Şahinkaya Köyü’nü birbirine bağlayan ana arter yollarımız vardı. Çaydaçıra Mahallesi’nde Şahinkaya Mahalle Köyü’ne gitmek için bayağı bir emek sarf edip mahalleden kız öğrenci yurduna kadar gidip oradan Şahinkaya Köyü’ne gidiyorduk. Sağ olsun Çaydaçıra Mahallesi’nde Akıncı Caddesi’nde bulunan caddemizi direk Şahinkaya Köyü’ne bağlantı yollarını yaptı, otoban gibi hazırladı. Şu anda kullanıyoruz o yolu. O yol için de başkanımıza teşekkür ederim. Aynı zamanda minibüs ve otobüs güzergahında 2 yıldır sorun yaşadığımız kilitli parke yolumuzu sökerek asfalta dönüştürdü. Bugün oradaki tüm sıkıntı bitti. Minibüs ve otobüs şoförlerimizin de başkanımıza teşekkürleri var. Buradan kendilerine ileteyim. Ciddi bir sorundan kurtardı” ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN: VATANDAŞI KAZA YAPMAKTAN KURTARMAK İÇİN DE BÜYÜK BİR ÇABA SARF EDİLMEKTE

Mahallede bulunan bulvar üzerinde çok sayıda kaza meydana geldiğini ifade eden Türkmen, “Sürekli Memur-Sen bölgesinde bulunan bulvarımız var. Orta refüjde bulunan bu çam ağaçlarını söküp yan taraftaki üniversite alanına dikeceğiz. O bölgedeki Sait Koç Camisi’nin orada güzel bir kavşak açılacak. Ağaçlarımızı kaldırdığımız bölgede güzel bir yol genişletilmesi olacak. O virajlar ortadan kalkacak. Başkanımız rektörümüzle görüşmüş. Rektörümüz de onay vermiş. Üniversiteye doğru yolumuzu biraz daha genişleterek o bölgemiz refaha kavuşacaktır. Sürekli o bölgemizde kaza olmaktadır. Keskin bir virajdan dolayı. O da zamanında yapılan projede o orta alandaki ağaçları sökmeyip o şekilde bir yol verilmiş. Kavisli bir yol yapılmış. Ama başkanımızla görüştük. O ağaçların sökülüp yan tarafa üniversite arazisine, orman bölgesine dikilmesi ve o yolun genişletilip vatandaşı kaza yapmaktan kurtarmak için de büyük bir çaba sarf edilmekte” şeklinde konuştu.

TÜRKMEN: AYDINLATMA DİREĞİ İSTİYORUZ

Ulaşım, aydınlatma, pazar yeri gibi sorunlarının da kısa sürede çözüme kavuşacağını söyleyen Türkmen, “Mahallemde bugün temel ihtiyaçlardan bir pazar yeri eksiğim var. Büyük bir sorun olarak. Onu da başkanımızla görüştüm. Sağ olsun Ocak ayında ihalesini yapacak. Çok kapsamlı bir projemiz var. Altı komple kapalı bir pazar alanı, üstü çocuklarımıza semt sahası olarak Türkiye’de bir ilk proje bu. O da sağ olsun başkanımız Çaydaçıra Mahallesi’ne bu projeyi uygulayacak, Ocak ayında ihalesini yapıp başlayacaklar inşallah. İkinci bir husus AKSA’yla ilgili sorunlarımız mevcut. AKSA müdürüne bundan 3 ay önce kendisiyle hem telefonda görüştüm hem de basını çağırarak sorunlu yerleri gösterdim. Aydınlatma direklerim yok dedim. Burada vatandaşlarım bayağı bir sıkıntı yaşıyorlar. Gece belli bir saatten sonra art niyetli insanlar gelip bu yolu kullanıyor sabah biz oradan geçtiğimiz zaman o yollar şişelerden geçilmiyor. Her sabah sağ olsun temizlik işleri müdürümüzü arıyoruz. Gelip burada kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bunun nüne geçemiyoruz. Niye geçemiyoruz? Aydınlatma direkleri mevcut olmadığından dolayı. Her türlü kötülüğe meydan veren bir yer olmuş. Ben buradan AKSA müdürümüze sesleniyorum; ikinci kez söylüyorum kendisine bir an önce benim aydınlatma direklerimi yapsın, mahalleyi bu sorundan kurtarsın” dedi.

TÜRKMEN: FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ’NE GECE SEFERİ İSTİYORUZ

Türkmen, “Memur Sen emekli konutlarında bulunan emekli camimiz mevcut. Bu emekli camimizin bahçesine bir taziye evi, yanına da küçük bir park talep etmekteyiz. Sağ olsun başkanımız da bunun sözünü verdi. Malumunuz virüsten dolayı yapılmamaktadır. Yapılan yerlerde kullanılmıyor şu anda bu aşamada. İnşallah tez zamanda bu virüsten kurtulunca taziye evimiz ve parkımız da mahallemize kazandırılacaktır. Bizden direk Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne otobüs hattı verildi. Sağ olsunlar, sabah ve öğlen saatlerinde hastanemize gidiyorlar. Otobüslerimiz ama bizim mahallemizde bugün hastanede çalışan çok personelimiz mevcut. Akşam beli bir saatten sonra geri dönüşleri sıkıntı oluyor. Herkesin arabası yok yalnız hastaneden çıktığı zaman geri dönsün diye. Saat11.00 gibi oraya bir otobüs hattı verilmesini, bu sorundan da mahalle sakinlerinin kurtarılmasını istiyorum. Sorunları ilettiğimiz zaman gelip burada çözüm noktasına ulaşıyorlar Çözümü de buluyorlar sağ olsunlar. Mümkün olduğu kadar mahallemizi mağdur etmemeye çalışıyorlar. Bu konuda büyük fedakarlık gösteren başta Şahin Şerifoğulları başkanıma ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ederim. Hem şahsım hem mahallelim adına” diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Ne teşekkürü. Mahalleyi mahvettiniz. Ne alt yapı var ne de üst yapı. Yeşil alan, kaldırım, sosyal alanlar ise hak getire. Yollardaki çukur ve saçma sapan kasislerde cabası. Sürekli elektrik ve su kesiliyor. Sabahın 8 inde bile trafik tıkanıyor... Offf. Sıkıntıları ben yazmaktan usandım...

Lale Yunus
Lale Yunus - 3 yıl Önce

Sayın muhtar seni bu açıklamalarına katılmıyorum. Belediye başkanına teşekkür etmiyorum. Yapılmayan hizmetlerden dolayı da oy verdiğim için pişmanlık duyuyorum. Sana de oy vermiştim. Bu durum senin için de geçerli muhtar efendi.

Asım Kıyak
Asım Kıyak - 3 yıl Önce

Eminmisiniz bu Muhtar Çayda Çıra nın bunun bahsettiği bizim mahalle ise biz niye yol kaldırım temizlik gibi sorunlarla boğuşuyoruz. Yok başka mahalle ise isim benzerliği var demek ki. Belediye başkanına övgüler dizerek ne elde edilir anlamıyorum.

Fırın market v.s
Fırın market v.s - 3 yıl Önce

Fırat okulu karşısında olan fırın v.s dükkanlar muhtar Beyin di en son bu nedenle teşekkür az kalır yollar mars gibi trafik allak bullak imar iznini öyle bir vermişler ki şehir merkezinin o karmaşık hali gibi bir anlamsız teşekkürler silsilesi yapmış muhtar bey.

Ozan
Ozan - 3 yıl Önce

Bu arkadaş çaydaçıra mahallesi muhtarı olduğuna eminmi? Ben hiçbirşey göremiyorum mahallemde 750 bin lira ya daire satiliyor önünde yürüyecek kaldirim yok.her yer su birkintisi cevre düzenlemesi sıfır belediye zaten ortada yok bide muhtar efendi teşekkür ediyor.

Aheste aheste
Aheste aheste - 3 yıl Önce

Noldu daha dün şikayetçidin başkandan.Bugünde başkanla başbaşa görüştün noldu da mahallede herşey aynı.Demekki özel çıkarlar mahalleden önemli.İşte olay bu STK’lar,muhtarlar, gazeteciler vs Büyük resim umurlarında değil(elaziğın çıkarı) küçük şahsi çıkarlar aralarında güzel paslaşıyorlar.Sadece Başkan değil olayı böyle kullananlarda bu vebala ortaklar.Alın ahları alın hiç merak etmeyin çıkar aheste aheste

Çayda çıra mahallesi sakini 2012den beri
Çayda çıra mahallesi sakini 2012den beri - 3 yıl Önce

Memur sen girişinde emekli tokiler ile kesişen yerde boş alan var kime ait universiteye aitse orası belediye tahsis edilip ev hanımlarına yönelik kurs ve tesis yapılabilir. Karaçalı suyu olmayan tek mahalleyiz . Belli saatlerde otobüs ve minibüs sıkıntısı var. Yurt açıldığında , yeni mahalle lakin kaldırımlar dar yollar önceden yapıldığı için yeni başkanın suçu değil lakin çok üzüntü verici yepyeni mahalle yapılıyor sadece toki alanları modern yerleşim düzenine uygun .O kadar yurtdışına gidilir hiç mi örnek proje olan mahalle bulamazlar. Köykent, yapılırsa pazar için teşekkür ederim. Okul ihtiyacı var Okul .Memur sen arkası alan okul yapılacaktı hala bir gelişme yok

Rızo
Rızo - 3 yıl Önce

Yaptiginiz kaldirimlarda 2 kişi yan yana geçemiyor ne yuruyuş yolu ne bi yeşillik kaldirim yuksekliginden araçlari yanaştiramiyorsun haliyle millet aracini yol ortasina park ediyor bunlari gelipte gormuyorsaniz ve ihaleyi verdiğiniz haramzadelerden hesap sormuyorsaniz ne hizmetten ne muhtarliktan ne de baskanliktan söz etmeyin işiniz gucunuz iki ağacın 2 metrelik asfaltın önünde poz verip tweetir instagram ya da face reklam yapmak aynası iştir kişinin lafa bakılmaz anladın mi muhtar


SIRADAKİ HABER

banner137