ElazIğ’ın cazibe merkezi iller arasında alınmasının ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası,kente yeni yatırımlar kazandırılması amacıyla Almanya,Hollanda ve Fransa’da gurbetçilerle bir araya gelecek.

ETSO Başkanı İdris Alan, 6-13 Nisan tarihleri arasında Almanya Frankfurt, Hollanda Denhag ve Fransa Paris’te üç ayrı toplantı ile bu ülkelerde yaşayan gurbetçi iş adamlarıyla bir araya gelineceğini ve Cazibe Merkezleri Programı hakkında detaylı bilgiler verilerek Elazığ’a yatırım noktasında önemli bir adım atılacağını söyledi.

Cumhuriyet Tarihinin en büyük destek ve teşviklerini içeren Cazibe Merkezleri Programının Ankara ve İstanbul’da farklı tarihlerle il protokolü ile yapılan çeşitli toplantılarla iş adamları ile değerlendirdiklerini belirten Başkan Alan:” Ülkemizde konunun amacına hasıl olduğunu düşünüyoruz. Ancak özellikle kendi vatanlarına yatırım yapmak isteyen ve bunun için sürekli bir arayış içerisinde olan gurbetçi hemşerilerimize gidilerek programın anlatılmasının yararlı olacağı kanaatiyle Oda olarak önemli bir hazırlık yaptık. Elazığlı ve Türk iş adamlarının en yoğun olarak bulunduğu Almanya, Hollanda ve Fransa’da birer organizasyon yaparak iş adamlarımızla bir araya geleceğiz. “dedi.

Yurtdışı toplantılarında yer alan 11 Kişilik ekipte; Fırat kalkınma Ajansı uzmanının da yer alacağını ifade eden İdris Alan: Cazibe Merkezleri Programını tüm detayları ile iş adamlarımıza anlatacağız. Elâzığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak gurbetçi iş adamlarımızın gönüllü danışmanı olarak bu süreçte kendilerine her türlü desteği vermek için seferber olacağız. Amacımız, bilgi ve sermaye birikimleri ve ticari bağlantılarıyla AB ülkelerinde söz sahibi olan bu iş adamlarımızın ilimize yatırım yapmalarını sağlayarak hem işsizliğe çare olmak, hem de kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması suretiyle ilimizin kalkınma ve gelişme sürecini hızlandırmaktır. İlimizin yatırımlar açısından önemli kaynakları ve potansiyeli ile birlikte ulaşım imkanları, jeopolitik konumu, Organize sanayi bölgeleri, üniversitesi, yetişmiş insan gücü ve güvenli liman oluşu yatırımlar açısından öne çıkmasına vesile olmaktadır. Dolayısı ile biz gurbetçi işadamlarımızı ilimize yatırıma davet ederken aynı zamanda kazanmaya da davet ediyoruz. 10 yıl sürecek olan Cazibe Merkezleri Programından ilimizin en üst düzeyde istifade etmesi noktasında bu etkinliklerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.