CHP Elazığ Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil,beraberinde CHP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Ali Özçelik ve CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Karabulut ile birlikte İstanbul sözleşmesine ilişkin açıklama yaptı.

ÇEKİL: TÜM HAKLARIMIZ BİR ÇIRPIDA ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR

Çekil, “İstanbul sözleşmesi kırmızı çizgimizdir. Türkiye’de sosyal devlet ve adalet ekmek gibi su gibi ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bugün ülkemizin her bir köşesinde işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik ve şiddet ile kanayarak siyasi iktidar yangına benzin dökercesine kadar kontrolü yitirmiş kararlar alıyor. Bunun en akıl almaz örneği de İstanbul sözleşmesi üzerinden kadına yönelik başlatılan sistematik saldırılar görüyoruz. Cumhuriyetimizin ilan edildiği tarihten bu yana kadınlar olarak elde ettiğimiz tüm haklarımız bir çırpıda elimizden alınmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

ÇEKİL: MUTLU YARINLARIN YÜKSELECEĞİ ELLER BİZİM ELLERİMİZ

İstanbul Sözleşmesinin 4 temel hedefi olduğunu ifade eden Ayten Çekil, “Hiçbir dine ya da kültüre aykırı kurallardan bahsetmiyor çünkü tüm kadınların şiddetten korunması amaçlanıyor. Cesaret biziz, Azim biziz, Emek biziz, Mücadele biziz, Biz kadınlar her iki kişiden biriyiz bu ülkenin onurlu mutlu yarınların yükseleceği eller bizim ellerimiz” dedi.