İlimizde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından toparlanamayarak ligden çekilen Elazığspor’da kulüp başkanı Selçuk Öztürk, düzenlediği basın toplantısında ligden çekilmenin ardından izleyecekleri yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÖZTÜRK: BU YÜKÜN ALTINDAN KALKMAMIZ ZOR

Başkan Öztürk, “Futbolcularımızla ilgili bugün bir görüşme yapacağım. Bugün bizde bir hazırlık yaptık. Biz özel izin çıkarabilirsek futbolculurumuzu isteyenler var. Kulüpler var. Kiraya verirsek o çocuklarımız hem kazanmış olurlar hem oynamış olurlar. Onun da mücadelesini vereceğim. Bizim şu anda yabancı oyuncu, yerli oyuncu, FİFA dosyaları ile birlikte 32 buçuk milyon civarında ana para borç var. Burada bizim hedefimiz Bu yükün altından kalkmamız zor. Burada da kulübümüzün bir mağduriyeti var. Şu anda ne oldu, ligden çekildik. Seneye bir muamma var. Tesislerimize konteynır kent yapılıyor. 2 bine çıkma durumu var. Burada bir mağduriyet var” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BEN PROJE ADAMIYIM

2020-2021 futbol sezonunda daha güçlü ve hedefe oynayan bir Elazığspor oluşturulması için kolları sıvayan Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, “Bir abimiz var. Onunla toplantı yaptık. Öze Özkan ile. Oradan bir indirimle bize yardımcı olacak, biz bunu bir beton santrali tarzı bir şey mi olur, onu kurumlara mı satarız. Resmi olarak. Bizim kurumları dolandıracak alimiz yok. Kaça alıyorsan Elazığspor’dan da o maliyete al. O da bir üretim yaptığı için maliyetine vereyim diyor. Bizde piyasada kaç liraysa başarabilirsek, büyüklerimiz destek verirse böyle bir kaynak peşindeyiz. Yine etrafı destekler konusunda arıyoruz. Ben proje adamıyım. Taşıma su ile olmuyor. Ben geçmişte de bu tesislerle ilgili ote yaptırmadılar. Otel, alışveriş merkezi ve yurt projesi yaptık. Arkamızdan bizi hançerlediler. Çünkü çekememezlik Anadolu şehirlerinde var” şeklinde konuştu.

ERİŞ: MANEVİ DEĞERLERİ ÇOK YÜKSEK OLAN BİR KULÜPTE ÇALIŞIYORUM

Tecrübeli teknik adam Levent Eriş, “Biz A, B, C, planlarıyla hareket ediyoruz. Bugün şehrimizde yaşanan afetten ötürü gelecek planlamamızı yapmayacak mıyız? Nasıl bugün devletimiz gelecek planlaması yapıyorsa Elazığ’ın gelişmesi, binaların tekrar değişimi, şehrin bir yerlere kaydırılması, sokakta yaşayan halkımızın sağlıklı bir şekilde yaşama döndürülmesi için nasıl bir mücadele veriyorsa bizde Elazığspor’umuzun, bu büyük markanın gelişmesi, tekrar değişmesi, tekrar o borçlardan arındırılması sayın başkanımızın önderliğinde biz bu mücadeleyi veriyoruz. Hayatımda ilk defa yıllarca profesyonel olarak çalışan bir teknik adam olarak manevi değerleri çok yüksek olan bir kulüpte çalışıyorum” dedi.