Fırat Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğrencileri Avrupa Birliği Programı kapsamında Ankara’da yapılan programa davet edildi.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğrencileri Avrupa Birliği Programı kapsamında Ankara’da yapılan programa davet edildi.

Avrupa Birliği’nin aday ülkelerde sivil toplumun güçlenmesi için uyguladığı Sivil Toplum Aracı (CSF 2017) kapsamında yürütülen bir proje olan ETKİNİZ’in temel çalışma alanı hak temelli faaliyetlerin desteklenmesidir. Program bir yandan sivil toplumun izleme kapasitesinin geliştirilmesine bir yandan da kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında insan hakları alanındaki diyaloğun güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin yaptıkları çalışmalar, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte yürütülen projeler ile bölümün faaliyetlerinin bir etkisi olarak Ankara’da gerçekleşen 3 günlük programa katılım sağlandı. Bölüm öğrencilerinden Esra Özdemir ve Sultan Topal’ın katıldığı program Ankara’da geniş bir sivil toplum ve kamu kesiminin katılımıyla gerçekleşti.

Etkiniz AB Programı Uzmanlarından Adem Arkadaş, Eğitmenler Ulaş Karan ve Hakan Ataman tarafından sivil toplum kuruluşları için insan hakları temelinde yürütülen izleme faaliyetleri ve yöntemleri hakkında bilgiler aktarıldı. Çalışma Ekonomisi bölümünün temel faaliyet alanı olan sosyal politika ve sosyal hizmetlerde, özel olarak da işçi ve işverenler arasındaki çalışma ilişkileri ile sendikal gelişmeler alanlarındaki ilişkiler üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Bölüm öğrencileri Topal ve Özdemir tarafından ÇEKO’nun toplumsal hayata ve çalışma yaşamına ilişkin konularda, sosyal, hukuksal ve ekonomik açılardan etkileri ve izlenmesini içeren bilgiler aktardı. Program sonunda katılımları nedeniyle öğrencilere katılım sertifikası takdim edildi.