ÇEKÜL Vakfı Elazığ Temsilcisi Mustafa Balaban önderliğinde gönüllü bir ekip, Elazığ'da koruma faaliyetlerini yakından takip ediyor.

Vakfın Elazığ Temsilcisi Mustafa Balaban, heyelan nedeniyle büyük bölümü afet bölgesi ilan edilen Maden, Baskil ve Harput olmak üzere şehrin her noktasında saha araştırmaları yapıyor.

Maden İlçesi’nde hasar gören cami, köprü ve sivil mimarlık örneklerinin tespit edilmesi ve korunması için çalışan ekip, Maden ve yakın çevresinde, 18 tescilli kültür varlığına ev sahipliği yapıyor.

Saha araştırmasıyla birlikte tescilli kültür varlıklarının sayısının artması hedefleyen ekipte yer alan Kayseri Erciyes Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Remzi Aydın ve Fırat Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fırat Korkmaz’ın katılımıyla Maden İlçesi’nde sürdürülen çalışmaların bir yıl içinde tamamlanması ve Maden kültür Varlıkları envanterinde derlenmesi hedefleniyor.

Ekip, Baskil'de bulunan tarihi ve kültürel varlıkların tescili ve tarihi mezarlıklar üzerinde de çalışıyor. Özellikle Muşar, Kaleköy, Masara ve Şeyh Hasan Köyü

mezarlıklarındaki çalışmalar ÇEKÜL Vakfı Elazığ Temsilciliği destekleriyle ve

Baskil kaymakamlığı koordinasyonu ile sürüyor.

Depremden sonra Harput başta olmak üzere Hüseynik ve Sivrice ilçelerinde kültür varlıklarının korunması yönündeki çalışmalar hızlandırıldı. ÇEKÜL Vakfı Elazığ Temsilci Mustafa Balaban, hasar gören sivil mimarlık örneklerinin restorasyon süreçlerini yakından izliyor…