Cemevi'nden Medya Grubumuza İki Plaket Birden

Yıldızbağları Mahallesi’nde yenilenen Cem ve Kültür Vakfı düzenlenen aşure programıyla birlikte hizmete girdi. Gerçekleştirilen programda il yöneticileri birlik ve beraberlik mesajları verdi. Öte yandan gerçekleştirilen programda Elazığ Cem Kültür Vakfı tarafından Kanal Fırat ve Elazığ Son Haber plakete layık görüldü. Kanal Fırat ve Elazığ Son Haber’in plaketini Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım takdim etti.  

Cemevi'nden Medya Grubumuza İki Plaket Birden

Yenilenen Cem Kültür Vakfı, gerçekleştirilen aşure programıyla birlikte hizmete girdi.

Aşure günü ve açılış programına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Müftü Vekili Muhammed Zahid Belek, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Alevi dedeleri, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÖZGÜR VE KENDİSİNE HAS ÖZELLİK TAŞIR”

Programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Cem ve Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, “Alevi inancında varlığını koruyan örf hukuk yapısı tümüyle ayrı özgür ve kendisine has özellik taşır. Alevi örf ve inanç sisteminde temelinde varlığımıza, birliğimize, dirliğimize, şiarı altında huzur, barış, kardeşlik, can cana olmak ve dayanışma vardır. Bir nefsin terbiyesine benzer. Yani kin, düşmanlık, dedikodu ve bencillik yoktur. Bütün kainatı bir nazarda görürüz. Alevilikte eline, beline, diline, aşına, işine, eşine sahip ol deriz. Çünkü Alevilikte bir insan incitirsek bütün insanı incitmiş oluruz. Yani daha doğrusu İslam anlayışımızda, İslam inancımızda bunun yeri böyle tarif edilir” ifadelerini kullandı.

UĞURLU: ABDESTE, NAMAZA KARŞI DEĞİLİZ

Daha sonra kürsüye Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu, “Alevilerin birilerince sevilmediğinin tek nedeni; siz niçin bizim gibi abdest alıp namaz kılmıyorsunuz. Suç unsuru bu. Alevi İslam toplumu olarak inanın ki abdeste, namaza karşı değiliz. Abdest farsça bir kelimedir. Türkçe “Absu  Dest” vücudun dışını yıkamaktır. Bizlerde abdest alıp namaz kılıyoruz. Biz Aleviler bedeni temizliğin yanında manevi ve ahlaki temizliğini yapmadan küskünlerle barışmadan, kul hakkından arınmadan abdestimizi alamayız, namazımızı da kılamayız. Kemaletim, olmazsa marifet suyundan kabım dolmazsa, benden insanlara saygıda eser kalmazsa Dede olsan ne çıkar, hoca olsan ne çıkar, devlet adamı olsan ne çıkar” şeklinde konuştu.

BELEK: TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

İl Müftü Vekili Muhammed Zahid Belek ise, “Minarelerde yine bir sala, ufukta güneş doğmadı hala hergün aşura, her yer Kerbela ey Hüsey-ni Can, ey Hüsey-ni Can. İslamın Ramazana ayından sonra en mübarek, oruç tutulması en mukaddes ay olan Muharrem ayının ümmetimize, Muhammed Ümmetine, milletimize, memleketimize, tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

YANILMAZ: MUHARREM AYI, HİCRİ TAKVİMİN BAŞLANGICIDIR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, “Muharrem ayındayız. Hem üzüntünün, hem sevincin birlikte yaşandığı çok önemli bir aydayız. Muharrem ayı, hicri takvimin başlangıcıdır. Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicret ettiği günün başlangıcıdır. Hicret’in en önemli nişanelerinden biri; küçük yaşında çocuk yaşında Peygamberimizin benim yatağıma yat, ben hicret ediyorum diyerek yatağına yatan Hz. Ali’nin göstermiş olduğu cesaret, ireda ve bağlılıktır” diye konuştu.

EROL: BEN ZATEN SOYUMU SOPUMU İNKAR EDERSEM; BIRAKIN MİLLETVEKİLLİĞİNİ BENDEN ADAM OLMAZ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ne insanların, kadınlarımızın, kızlarımızın baş örtüsüyle uğraşmalıyız, ne de laik yaşam tarzını benimseyen insanların yaşam tarzıyla uğraşmalıyız. Herkes özgürce düşünebilmeli, herke özgürce dini ihtiyaçlarını, istediği gibi inançlarını yaşayabilmeli ama herkes birbirine saygı duymalı. Ve Alevi toplumunun felsefesinde Hacı Bektaş-ı Veli’nin 72 milletin kardeşliği vardır. Pir Sultan Abdal’ın kula kulun; kulluğa karşı çıkışı vardır. Benimle ilgili dediler ki, bu Tunceli Milletvekili, Alevi birisi, Elazığ’da adaylıkta ne işi var diye. Ben de, Elazığ’ın yerel televizyonlarına çıktım, dedim ki evet ben Tunceliliyim, benim babamın da, benim dedemin de benim atalarımın da Tunceli topraklarında. Ben Alevi miyim? Evet ben Alevi’yim. Ben zaten soyumu sopumu inkar edersem; bırakın Milletvekilliğini benden adam olmaz. Elazığ sokaklarına çıktım, Sayın Valim, Sayın Paşam, Sayın İl Emniyet Müdürüm, Sayın Belediye Başkanım insanlar inanılmaz şekilde beni sahiplendiler” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: BİRLİK ANLAYIŞINDAN DOLAYI ELAZIĞ’IMIZLA GURUR DUYUYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, “Burada yetişmiş çok önemli bir değer. İçinizden, içimizden çıkmış bir değer. Nimli Efendi şöyle diyor; ikilik kirini içimden atıp, öz de ben insan olmaya geldim. Her şeyin özü bu. Özde insan olmanın söz de değil insan olmanın yolu da bu. Mübarek bir aydayız. Gönülleri pak tutmak ayındayız. Oruçlarla, ibadetlerle biraz maddiyattan sıyrılıp, gönlümüzü pak eylemek, temizleme, dupduru eyleme ayındayız. İnşallah bu anlayış bu paklık, bu temizlik bütün topluma ve bütün bir seneye ömre yayılır. Hayırlı bereketli güzel hizmetler oluşturur. Ben gerçekten Elazığ’ımızla gurur duyuyorum. Bu birlik anlayışından dolayı. Ve Elazığ aynı zamanda insan sevgisinin zirve yaptığı bir yer. Vatan sevgisinin, bayrak sevgisinin, devlete, millete bağlılığın zirve yaptığı bir yer” şeklinde konuştu.

MEDYA GRUBUMUZA İKİ PLAKET BİRDEN

Daha sonra plaket törenine geçildi. Cemevine gösterilen ilgi ve katkıdan dolayı Elazığ Cem Kültür Vakfı tarafından Kanal Fırat ve Elazığ Son Haber.Com plakete layık görüldü. Kanal Fırat ve Elazığ Son Haber.Com’un plaketlerini Kanal Fırat Haber Spikeri, Elazığ Son Haber.Com Haber Müdürü Furkan Dilaver aldı. Televizyonumuza plaketi Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım takdim etti.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2018, 20:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137