Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, basınla buluştu ve daha önce kararsızım dediği adaylık için kararını verdiğini söyledi.

“ESNAF, SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Başkan Erdem yaptığı konuşmada, “Ben yıllardan beri Başkanlığını yaptığım Esnaf, Sanatkarlar Odalar Birliği başkanlığını yürütmekteyim. Şu anda devam etmekteyim. Ancak Mayıs ayında yapılacak olan genel kurulumuzda tekrar benim aday olma konusunu açıklamak üzere toplantıyı düzenledim. Ben Mayıs ayındaki genel kurulda Esnaf, Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığına adayım” dedi.

“BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

Mayıs ayında seçimlerin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Erdem, isteyen tüm üyelerinde aday olabileceğini ifade etti ve seçimlerin bir bayrak yarışı olduğunu kaydederek, “Aday olunabilir. Herkes aday olabilir. Esnaflar birliğinde oy kullanacak 191 tane delegemiz var. Bu kardeşlerimizin hepsinin de aday olma şansı var. Hakkı var. Yetkisi var. Herkes buna layıktır. Bütün kardeşlerimiz hepsi layıktır. Neticede 1 tane esnaflar birliği başkanı seçilecek. Adaylarımız da olacak. Çıkan kardeşlerimiz de olacak. Ben bugünden itibaren karşımıza aday olarak çıkan arkadaşlarımızı da tebrik eder, kutlarım. Bu bir bayrak yarışıdır. Allah hayırlıysa nasip etsin. Hayırsızsa bir şey bahane olsun” diye konuştu.

Elazığlı işadamlarının şehre yatırım yapmaları için ikna edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Erdem, şehrin nitelik göç verip, niteliksiz göç aldığını vurguladı.

“BU BİZİ MEMLEKET OLARAK ÜZÜYOR”

Başkan Erdem sözlerini şöyle tamamladı: “Elazığlı büyük iş adamlarımız var. Mutlaka bunlara gidilmesi, bunlara ulaşılması lazım. Ulaşarak, giderek bunların Elazığ’a yatırım yapmaları konusunda mutlaka ikna etmemiz lazım. Elazığ’da üretim yönünde yatırımın önünü açamazsak tabi ki esnaf sanatkarlarımızın da kazanma şansı düşük oluyor. Nitelikli göç veriyoruz. Niteliksiz göç alıyoruz. Bu bizi memleket olarak üzüyor. Hep birlik beraberlik içinde çaba göstererek esnafımızın işini bir nebze olsun yükseltebiliriz, çalışabiliriz, gayret gösterebiliriz? Bunların mücadelesini vermemiz lazım.”