Cemil Erdem Piyasayı Değerlendirdi

Ekonomi gündemdeki sıcaklığını korurken esnafın sözcüsü konumunda olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem de hem piyasaları değerlendirdi hem de fırsatçılara yüklendi.

Cemil Erdem Piyasayı Değerlendirdi

Ekonomideki inişli çıkışlı dönem devam ederken, esnafın sözcüsü, iş dünyasının temsilcilerden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, piyasadaki fırsatçılara yüklendi.

 “FIRSATÇILARA ASLINDA MEYDAN VERMEMİZ LAZIM”

Erdem; “bu ülke bizim, başka ülkemiz yok” dedi, fırsatçılara ödün verilmemesi gerektiğini vurgulayarak “ Bütün mallarda acayip bir yükselme oldu. Örneğin şimdi bir domates dolar ile mi alınıyor. Köylü getiriyor. Köylü satıyor. Veya ikinci elden perakendeciler alıp satıyorlar. Bunlara bizim özen göstermemiz lazım. Fırsatçılara aslında meydan vermemiz lazım. Bu ülke bizim başka ülkemiz yok. Dolar ve Euro zamlandı ama iki yada üç, dört gündür düşmeye devam ediyor. Hükümetimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ciddi manada tedbirler alıyorlar” diye kaydetti.

Peki doların düşmesi, yüksek fiyata ürün alan esnafı nasıl etkileyeceğini anlatan Erdem “ Yüksek fiyata aldığı ürünleri belki ambarların da yüksek fiyata aldıkları ürünleri muhafaza ediyorlar. Daha yüksek fiyata satsınlar ama bu fiyatlar düştüğü zaman onlar ciddi manada zarar edecekler. Bence bu ambarlarında depolarında beklettikleri malları mutlaka elden çıkartmaları lazım. Daha ileri de ciddi zarar görmesinler diye. Devlet bu konun üzerinde ciddi manada duruyor ve durması da gerekli” ifadelerine yer verdi.

“FATURASINI HER MAL ALAN VATANDAŞA İBRAZ ETMELERİ LAZIM”

Vatandaş, fiyatlar nedeniyle esnafa yüklenirken, bu konuda Erdem’in bir önerisi var, “Esnaf, faturalarıyla konuşsun” diyerek “ Neti ce alınan mallar fatura karşılığı satılıyor. Yani biz pahalı mal aldık. Ucuz mal satalım demeleri bence çok hoş bir şey değil. Faturasını her mal alan vatandaşa ibraz etmeleri lazım. Bir malı esnaf 10 liraya satıyorsa ya kardeşim şu faturana bakabilir miyiz dediği zaman vatandaşa bu faturaları göstermeleri lazım. Burada farklı oyunlar var diye düşünüyorum. Biz çok yüksek fiyata aldık bunu nasıl ucuza satalım demeleri de çok inandırıcı değil” şeklinde konuştu.

“CEMİL ERDEM EL VİCDAN”

Fiyatları artan ürünler sosyal medyada da ses getirmişti. Bunlardan en çok ses getiren üründe tuvalet kağıdı olmuştu. Bunun üzerine de açıklamalarda bulanan Cemil Erdem “ Tuvalet kağıdı aldım, 29 liraya aldım. Bu cumartesi günü aldım. İnanın ki 58 lira 95 kuruşa aldım. Ve şuan da bunun fişi de benim cebim de. Çok ilginç bir durum. İki ayda yani nasıl olurda yüz de yüz zam gelir. El vicdan yani” dedi.

Erdem, piyasadaki fırsatçıları devletin teker teker denetlemesi gerektiğini dile getirerek “

Toptancılardan mal alıyor esnaf tabi ki fatura karşılığı alıyor. Esnaf esnaf gezilmesi lazım kontrol edilmesi lazım.  Perakende satıcılara gitmeleri lazım. Hatta toptancıya da gidip faturalını kontrol etmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
komik
komik - 5 yıl Önce

esnaf odası başkanı esnafına fırsatçı diyor.domates dolarlamı geliyor nasıl fiyatı artıyor diyor.tuvalet kağıdı nasıl iki katına çıkar diyor.gerçekten komik.

şükrü
şükrü - 5 yıl Önce

Bu soruları bir esnaf oda başkanı mı soruyor=?Tam olarak anlaymadık?

Dış güçler
Dış güçler - 5 yıl Önce

Başkan konulara vakıf bile değilsin.tuvalet kağıdı nasıl olurda iki katına çıkar diye şaşırıyorsun.araştırdınmı niye çıkıyor???acaba niye bi araştır.esnaf odası başkanı esnaflarına nası olur fırsatçı der???ben diyelimki esnaf odası üyesiyim sen şimdi bana nasıl fırsatçı diyorsun?

Caner
Caner - 5 yıl Önce

Elazığ kimlere kaldı. Memlekette ortak kanaat Palulu yönetimler ,siyasetçiler işbaşına geldikten sonra Elazığ baş aşşağı gitmeye başladı ama bildiğim kadarıyla bu kişi Palulu değil ama başarılı da değil demekki nereli olduğuna değil işinin ehli olup olmadığına bakmak lazım,

Vehbi
Vehbi - 5 yıl Önce

Odaların bu şehire veya ülkeye veya esnafa bir tane faydasını söyleyecek olan var mı? Esnafa sadece zararı var. Esnaf Mecbur olarak aidat ödüyor.

SIRADAKİ HABER

banner137