Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Elazığ’da birincilik koltuğuna Elazığ Cemil Meriç Fen Lisesi öğrencisi Umut Yıldırım oturdu.

Cemil Meriç Fen Lisesi Müdürü Erdal Aydın sınav sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunarak “2015’te ilk mezunlarımızı verdik. İlk verdiğimiz mezun öğrencilerimizde çok şükür büyük bir başarı göstermişler. 2018’de öğrencilerimiz büyük başarılar elde etmiş. Özellik ile Umut Yıldırım isimli öğrencimiz Türkiye 166. olup ilimizin de birincisi olmuştur. Bu okul için tabi ki büyük bir gurur kaynağı” dedi.

“İlk 20 Binde 30’a akın Öğrencimiz Var”

İlk 20 binde 30’a yakın öğrencileri olduğunu ifade eden Erdal Aydın; İl birincisi öğrencimizle beraber ilk binde dört tane öğrencimiz, ilk 5 binde dokuz tane öğrencimiz, ilk 20 bin dede demin ifade ettiğim gibi aşağı yukarı 30’a yakın öğrencimiz söz konusu bizim meslek olarak öğretmenlik mesleğinin en güzel en önemli bizi şahsen beni yine öğretmen arkadaşlarımda yine aynı şekilde haz duygularımızı tatmin eden noktası budur” ifadelerini ifade etti.

“Başarıyı Bekliyordum Aslında”

Birinciliği ele alan Umut Yıldırım ise nasıl başardığını ve hedeflerini anlatarak; Bu başarıyı bana nasip ettiği Allah’a şükürler olsun düzenli ve sabırlı çalıştım hiç istifimi bozmazdan düzeni çalışıyordum. Başarıyı bekliyordum aslında. Güzel oldu benim için beklediğim bir sonuçtu. Hocalarım sağ olsun her zaman benden bu beklentiyi esirgemediler. Her zaman arkamda durdular. Cemil Meriç Fen Lisesi öğretmenlerim ve gittiğim kurstaki öğretmenlerim her zaman arkamda durdular sağ olsunlar. Her zaman destekleri esirgemediler benden onlara da çok teşekkür ederim. Benim içinde güzel oldu liseyi de çok güzel tamamladım arkadaşlarımla öğrenmelerimle sağ olsunlar güzeldi. Hacettepe tıp düşüyorum şu an için nasip olursa oraya gidicem” şeklinde konuştu.

Cemil Meriç Fen Lisesi Başarıya sadece Umut Yıldırımla değil birçok öğrencisiyle imza attı

Muhammed KARLIDAĞ YKS’de Türkiye 632’incisi oldu.

Melis COŞKUNKURT YKS’de Türkiye 1193’üncüsü oldu.

Zeynep Miray ATEŞ YKS‘de Türkiye 3 bin 639’uncusu oldu.

Ömer BIYIK YKS‘de Türkiye 1387’incisi oldu.

Zeynep Beyza Baysal YKS‘de Türkiye 4 bin 462’incisi oldu.